Hirdetés

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - ezért nem támogatja a Wii U Gamepadet

|

A Legend of Zelda: Breath of the Wild korábbi bemutatóival ellentétben semmi érdemi információt nem látunk a Wii U Gamepadjének képernyőjén, amire nemrég magyarázatot is adott a Nintendo.

Hirdetés

Sok kétkedő van a játékvilágban, aki nem bízik a Nintendo Switch koncepciójában, de már most úgy tűnik, sikeresebb lesz a hibrid konzol, mint a Wii U. Az előző gép alapötletének bukását pedig szép csendben a gyártó is beismerte a hosszú ideje a legerősebb címüknek számító The Legend of Zelda: Breath of the Wildban.

A korábbi bemutatókhoz képest ugyanis semmilyen extra funkciót vagy információt nem kapunk a kontrollerbe épített képernyőn, mindössze ez - a Wii U tulajok számára valószínűleg elég lehangoló - üzenet szerepel a kijelzőn:

"Érintsd meg ezt a területet, hogy kizárólag a Wii U Gamepad kijelzőjén játssz"

Az IGN-nek adott interjújában pedig azt is elárulta a Nintendo, hogy miért döntöttek így azon kívül, hogy ugyanazt az élményt szerették volna nyújtani mindkét konzolon.

"Az érintőképernyős funkciók eltávolítása utáni tesztek során azt tapasztaltuk, hogy a tévé és a Gamepad közötti nézelődés elvett valamit az élményből, amit egy ilyen Zelda-játék nyújtani tud"

- mondta Fujibayashi Hidemaro a kiadó képviseletében.

Tavaly ilyenkor persze még pont ennek az ellenkezőjét bizonygatták a Star Fox Zero megjelenéséhez közeledve. Most már viszont úgy gondolják, a Legend of Zelda: Breath of the Wild "nagyon erős játékélményt" nyújt a második képernyő nélkül. Mindenesetre úgy tűnik, meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a Wii U második képernyője hosszú távon sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és mostantól csak a Switch-csé a jövő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)