Hirdetés

The Long Dark - íme az első gameplay

|

Megérkezett a The Long Dark című túlélő FPS legelső, valódi játékmenetet mutató előzetese.

Hirdetés

A The Long Dark első videója főleg a túlélés nehézségeit kívánja bemutatni abban az egyedi stílusban kivitelezve, amit már a korábbi koncepciós képeken is láthattunk.

A játék folyamatosan mutatja a főhős, William Mackenzie hőmérsékletét, éhségét, szomját, fáradtságát, és ezek alapján az általános egészségi állapotát. Jegyzi továbbá a játékos karakterének tartalékait (kalóriákban számolva), ami más-más ütemben fogy az éppen végzett tevékenységtől függően. A levegő hőmérséklete és a pontos idő mellett a videón megjelenik az összes információ, ám a tényleges játékban ezek nem lesznek láthatóak a HUD-on, csupán Mackenzie megszólalásaiból kapunk visszajelzést (kivéve persze a napszakok változását, ami elég egyértelmű lesz a játékmenet alatt).

Az éj leszálltával egy farkas is megjelenik, de egy tábortűz meggyújtásával elűzhetjük a vadállatot. Érdemes megjegyezni, hogy míg a helyi faunával éjjel, más túlélőkkel nappal van több esélyünk találkozni, a játék pedig az akció helyett inkább a morális döntésekre és a túléléshez szükséges eszközök után való kutatásra épül.

A projekt Kickstarter kampányából még nyolc nap van hátra, ám az eredetileg kijelölt 200 000 kanadai dolláros célösszegből jelen cikk írásáig csupán 118 ezer jött össze. Amennyiben mégis sikerül finanszírozni a játék további fejlesztését, a The Long Dark 2014 októberében jelenik meg PC, Mac és Linux platformokra.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)