Hirdetés

The Order: 1886 bajok, filmőrültek rohama és a Project CARS csúszás - mi történt a héten?

|

Pörögnek az események, és most nem csak a hardcore gamerek, hanem a hardcore filmőrültek is megkapják a magukét, az Oscar 2015 már nálunk is élőben fut, köszönhetően a GameStar család bővülésének.

Hirdetés

Örül az ember szíve (főleg ha az a szív GameStarosként dobog már egy jó ideje), amikor egy héten két nagyon jó dolog is történik velünk. Egyrészt megjelent a 2015/02-es GameStar, amely exkluzív Warhammer játékbemutatóval és steames XCOM: Enemy Unknown teljes játékkal kényeztet (és Chava is olyan szépen kiemelte, hogy nálunk nem csökken az oldalszám és nincs uborkaszezon), másrészt pedig a GameStar filmes, sorozatos és könyves (vagyis Másvilág rovatunk jelentősen kiterjesztő) oldalává lépett elő a CineStar, hogy ti minél több és frisebb hírt kapjatok gamer életmód magazinunk családjától. Ma este például nekik köszönhetően liveblogon is követhető az Oscar 2015 ceremónia, amelynek kapcsán már latolgattuk is az esélyeket. De még azt is, hogy melyik Oscar-jelölt film lehetne jó videojáték.

Na, de hagyjuk is ezt a témát a profikra, és mi foglalkozzunk azzal, amire a gamer társadalom figyelt egész héten. Ezekből már csemegéztem nektek korábban is, így akinek most nincs kedve olvasni, az felzárkózhat a heti GameStar Hype adásból is, vissza is nézem magam én is most.

Szép volt, Peti. Akkor most jöhet a szöveges rész is azoknak, akik szeretik a betűt. Elsőként futtassuk is végig mi történt a The Order: 1886 körül azon kívül, hogy leteszteltük. Már a hét elején azt találgatták a játékosok, hogy akkor tulajdonképpen hány óra móka is van a PS4 új üdvöskéjében, aztán jött erre egy launch trailer és launch party, amit a Sony-val közösen mi tartottunk, és ami fergetegesen telt, sikerült rekordot is döntetünk vele, de erről majd hamarosan úgyis részletesen beszámolunk. Mindeközben mi is megkaptuk a szerkesztőségnek szánt Press Kit példányt a játékból, amit aztán bele is vágtunk a legközelebbi PS4-be, hogy levideózzuk, és egy remek kis GameStartot csinálhassunk nektek. Tegnap még a Gears of War atyja is véleményezte az Ordert, szóval ez a hét Orderes nagy felhajtás volt.

Na de nem csak a The Order 1886 mozgatta még meg a népet, ráadásul akad azért pár olyan játék is, amelyről 7 órával később is tudunk még beszélni. Ezek fejlesztésében a Wargaming például az élen jár, a héten két nagyobb bejelentéssel is megörvendeztettek minket. Első körben jön a World of Tanks: Generals kártyajáték (amire Hunter valószínűleg úgy repül majd rá, mint Mocsy a tablettásra, hogy ilyen olcsó hasonlattal üssem el az időt), aztán érkezik a World of Tanks Xbox One verziója. Mindeközben a Blizzard sem tétlenkedik, írom ezt úgy, hogy már csak napokra vagyunk a World of Warcraft 6.1-es tartalmi frissítésének érkezésétől (ami a színvakok életét is megkönnyíti majd), és már a Diablo III 2.2 is közeleg. A Heroes of the Storm bétatesztje szépen halad már, és egyre több játékost engednek be megnézni, hogy milyen is lesz az új MOBA élmény.

Ha esetleg nem kaptatok béta kulcsot, akkor még mindig lesz mivel elütni az időt, például beülhettek a moziba. Jönnek az új csodák, melyekről filmajánlónkban olvashattok, és ha az ottani művek egyike sem a ti műfajotok, akkor csak várjátok meg, amíg a District 9 rendezője leteszi az új Alien filmet az asztalra. Sajnos utóbbira még egy darabig várnunk kell, akár csak a Warcraft filmre, aminek rendezője éppen a napokban szólalt fel a CGI védelme érdekében. A közeljövőben a Trónok harca kerül majd a képernyőkre, melynek atyja elmondta, hogy komoly meglepetések várnak bennünket. A filmvilág eseményeiről egyébként a GameStar magazin mellett érkező FilmMagazinban is olvashattok majd, szóval senki ne mondja, hogy csak játék az élet.

A játékvilágban is volt bőven meglepetés, bár annyira nem volt kellemes, amikor bejelentették, hogy késik a Project CARS (mondjuk inkább kívánjuk néhány játék esetében, hogy bár késett volna). Némileg kárpótol minket, hogy egy videóban bemutatták a karrier módot, de inkább játszanánk, mint néznénk. Így gondolkozott 1 millió Dota 2 játékos is, akik egyszerre tolongtak a (nem túl jó állapotú) szervereken, úgy néz ki, hogy az új fizetős tartalom nem tartotta vissza őket. A népszerű eSport játék továbbra is az egyik legjobb a piacon, így remélhetőleg ezt is láthatjuk majd az új eSport arénában, ami most épült. Tisztára mint egy gamer peep show kockáknak...

Persze nem csak azok számítanak hardcore játékosoknak, akik egymás torkának esnek. Volt például egy srác, aki egyedül nyomta le a Destiny legnehezebb raidjét, de az az arc sem piskóta, aki a Crusader Kings 2-be pakolt bele másfél évet. Gyanítom, hogy ezek a játékosok nem lelnének sok örömöt egy olyan játékban, ami magától megy.

A héten (illetve inkább a hetekben) több komoly cím is befutott, melyek közül elsőnek az Evolve-ot teszteltük. Daev még a GameDay irodás srácokkal is összeállt egy közös vadászatra, de még így is meggyült a baja a prédával. Ezt követte az Assetto Corsa, amit RG vitt el egy próbakörre, és meglepően kellemes érzésekkel hagyta el a versenypályát. Egy egészen újszerű élménnyel folytatódott a játékdömping a Life is Strange első részével, a hetet pedig az Old City: Leviathan teszt zárta, ami összemosta a játékot a művészettel. És ha már elvesztünk a művészet romantikájában, akkor érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban a The Neverhoodot is elővettük. Hiába, nekünk minden hét ünnepi, ha játékokról van szó.

A héten egyébként még elmélkedtünk a gamer fajtákról (ez egy nagyon érdekes kutatási anyag, érdemes elolvasni), merengtünk azon, hogy mi lesz az Nvidia sorsa, és természetesen nincs összefoglaló Half-Life hír nélkül. Hamarosan kezdődik az Oscar-gála (Arany málna már meg is volt), hagyunk is benneteket, de mielőtt a nagy mozis balhéra koncentrálnátok, még hidratálódjatok szépen: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)