Hirdetés

The Sims 4 lehúzás, játék egy kőről és a Crytek para - mi történt a héten?

|

Volt itt bizony GameNight, GTA Online érdekességek, UFC bakiparádé, Super Mario dömping, minden platform és stílus szerelmese megtalálhatja a neki való hírt. Plusz egy exkluzív videós világpremier a cikkben, kattintani kötelező!

Hirdetés

Volt bizony tegnap GameNight. Kezdeném azzal, hogy köszönjük a Neocore ajándékait, én nektek pedig a részvételt. Kivéve annak, aki rongált egy kicsit a helyszínen, örüljön neki, hogy nem találtuk meg. A többieket viszont nagyon szeretnénk viszontlátni a következő GameNight keretében, erről pedig hamarosan olvashattok majd a GSO-n.

És most pedig következzék valami teljesen más. Hamarosan itt a GameStar Tábor 2014, amire persze Paca is nagyon készül. Most itt, a heti GSO összefoglalóban debütál a videója (szerintem az eddigi legjobb anyag), szóval világpremier, máshol még nem látható, exkluzív őrület. Adjuk meg a tábor hangulatát, na!

Akkor jöjjenek a hét hírei. A legjobb, ha a nehezén még most az elején túlesünk. A hét közepén érkezett a Rock Simulator, amely ugyan sokaknál verte ki a biztosítékot, az IndieGOGO kampányban már összegyűjtötték az induláshoz szükséges 500 eurót, 4 hetük pedig még mindig van, hogy meggyőzzenek pár fanatikust. A Bruce Lee-vel támadó UFC ugyan a trailereken jó mókának tűnt, a rengeteg apró hiba és glitch sajnos rengeteget ront a játékélményen, de ha nem vesszük túl komolyan a dolgot, némelyik mozdulat kifejezetten szórakoztató.

És persze volt még érdekesség bőven. A Nintendo például egy elképesztő videóban foglalta össze az E3-as bejelentéseit, a Rockstar North vezetője egy templomot vett az évek alatt összespórolt uzsonnapénzén, a Bungie pedig kidobott egy pólót, ami a Destiny rajongóknak egyenesen kötelező.. Egy őrült pusztán virágszedéssel lépte meg a 90-es szintet a World of Warcraftban. Azt sem hittük volna, hogy a Minecraft konzolos változata valaha is lenyomja a PC-st, azt pedig végképp nem értjük, miért áll le valaki Tetrisezni egy Counter Strike meccs kellős közepén, de a korral jár, hogy nem tudunk lépést tartani a játékvilág minden hóbortjával.

Sajnos az élet nemcsak játék és mese, így olyan szomorú eseményekről is be kellett számolnunk a héten, mint Eli Wallach halála, Harrison Ford sérülése, a Nintendo elnökének egészségügyi állapota, vagy épp a Crytek pénzügyi helyzete, amellyel kapcsolatban több különböző információ is szárnyra kapott, a menedzsment szerint nincs baj, de az alkalmazottak máshogy látják a helyzetet. Megtudtuk azt is, hogy az eSportban bizony farkastörvények uralkodnak, és bár kevésbé tragikus a hír, de azzal is szembesülnünk kellett, hogy a Ubisoft egyelőre nem tervezi a Rocksmith 2015 megjelenését.

Na nem mintha enélkül nem lenne elég dolga a stúdiónak. Megjelent a Valiant Hearts, alfába lépett a Tom Clancy's Endwar, de rengeteg új infót kotyogtak el a készül Rainbow Six: Siege-ről, a Far Cry 4-ről és az Assassin's Creed Unity-ről is, amely egy elég durva előrendelői akcióval várja a rajongókat. Le is teszteltük jól a zseniális Child of Lightot, amelynek az a UbiArt framework adja a lelkét, amely hamarosan akár nyílt forráskódú is lehet. Hadd jöjjön.

És hogy eközben a nagy rivális EA mivel múlatta az időt? Első körben kénytelenek voltak beismerni, hogy a nagy Battlefield 3-as banhullámnak bizony ártatlanok is áldozatul estek, aztán leállították a Battlefield Hardline bétáját. A rendőrös móka egyelőre eléggé megosztja a közönséget, ősszel újra nekieshetünk majd, addig is kaptunk egy hangulatos trailert, amely egyike az első 60 fpssel dübörgő videóknak a Youtube-on. Persze ez a hét sem telhetett el úgy, hogy ne bosszantsák fel valamivel a játékosokat. Kiderült, hogy a szeptemberben megjelenő The Sims 4-ből bizony kimarad az évek óta meglévő medence, valamint a simjeink életciklusa is megváltozik, így nem taníthatjuk majd csemeténket gügyögni (vaaaaagy majd jöhet egy DLC). A dolog sok rajongónál kiverte a biztosítékot, még Oprah is felemelte a hangját az ügyben (természetesen egy gifben, mert errefelé ez így szokás).

A Nindendo elnöke továbbra is az éppen lábadozó Satoru Iwata marad, de miért is váltanák le a vezetést, amikor épp jól megy a vállalatnak. A Mario Kart 8 elképesztő sikereket ért el, mindenki imádja. Na jó, valószínűleg ez a játékos az egész szériát tiszta szívből gyűlöli, de őt leszámítva is akad még rengeteg rajongója a Nintendonak. Például a srác, aki Game Boy-nak öltözött. A Super Mario speedrunok sem mentek még ki a divatból, az új rekord majdnem fél másodperccel dönti meg a korábbi csúcsidőt.

A technológiai fejlődés mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen a verseny hardveres és szoftveres oldalon is egyre kiélezettebb. Mindenki megpróbálja kihozni a maximumot, legyen az játék vagy konzol. A Sniper Elite 3 például egy 10 gigás Day 1 patch-csel indít, ennyit változott a játék azóta, hogy elküldték a lemezt sokszorosítani. Megtudtuk, hogy a PlayStation 4 majdnem csak 4 GB memóriát kapott, és ha már a konzoloknál jártunk, a Razer új üdvöskéjéről is beszéltünk kicsit. Az elsősorban gamer perifériákkal foglalkozó cég ezen a piacon is kamatoztatni próbálja a tudását, a pletykák szerint pedig egy VR eszközön is dolgoznak. Kérdés, hogy kell-e nekünk ilyen, amikor itt ez a csodás csináld magad szemüveg kartonból. Chicago pedig vészesen halad a Watch Dogsban megismert okosváros felé, köszönhetően az új megfigyelési rendszernek, amit épp most telepítenek a városban.

A szűnni nem akaró GTA V láz továbbra is tart, sőt, a beharangozott Heistok új lökést adtak az őrületnek. Azt is megtudtuk, milyen lenne a játék fps nézetből, le is esett az állunk. Nem úgy mint az új Godzilla játék trailerétől, amelyet nem igazán tudtunk hová tenni. Sebaj, egy-két rossz játék is kell, nehogy el legyünk már kényeztetve. Itt van cserébe a Lords of The Fallen, a Call of Duty: Advanced Warfare, a No Man's Sky, vagy épp a Sleeping Dogs: Triad Wars, amelyek egytől egyig fantasztikusnak ígérkeznek. Ja, a Space Hulk: Deathwinget el ne felejtsem. Szóval nem panaszkodom. Inkább emelem a poharam, jövő héten megint találkozunk, addig is: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)