Hirdetés

A Firewatch és a Ragyogás hangulata egy játékban jöhet?

|

Egy öngyilkosság háttere bontakozik ki a Daedalic Entertainment hamarosan megjelenő kalandjátékából, a The Suicide of Rachel Foster érdekes darabnak tűnik.

Hirdetés

Kevés felkavaróbb téma létezik az öngyilkosságénál, hiszen a legtöbben el sem tudjuk képzelni, mi vezethet odáig, hogy valaki saját elhatározásából eldobja az életét. Milyen trauma érhette az áldozatot, amit átbillentette őt azon a ponton, ahonnan már nincs visszatérés? Meg szeretnénk ismerni a körülményeket és válaszokat keresünk a miértre, még ha nagy valószínűséggel nem találjuk majd kielégítőnek. Erről a témáról egyébként van egy kiváló szakértői cikkünk is, érdemes elolvasni.

Hirdetés

A hasonló gondolatok messzire elkerülik a The Suicide of Rachel Foster egyelőre meg nem nevezett főszereplőjét, aki tíz évnyi távollét után visszatér családja otthonába. A montanai hegyoldalba épített szállodát szokatlanul erős hóvihar zárja el a külvilágtól, így az említett fiatalasszony is ott ragad, és mivel más egyebet nem tehet, kirándul egyet az emlékek sugárútján. Csakhogy a múltidézés nyugtalanító felfedezésbe torkollik, minden jel szerint összefüggés lehet egy korábbi haláleset (Rachel Foster öngyilkossága) és a családja között.

A kacifántos ügy szálainak kibogozása során egy FEMA alkalmazott (Federal Emergency Management Agency - tulajdonképpen az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság amerikai megfelelője) lesz a segítségére, akivel mobilon tartja a kapcsolatot. Ez a megoldás a Firewatchra emlékeztet, a helyszínként választott behavazott szálloda a Ragyogásra, hangulata pedig valahol félúton helyezkedik el a családi dráma és a misztikus thriller között. A fejlesztők külön kiemelték, hogy a binaurális hanghatások miatt akkor nyújtja a legjobb élményt alkotásuk, ha fejhallgatót viselünk játék közben.

A The Suicide of Rachel Foster február 19-én rajtol el Steamen, és még 2020 folyamán megjelenik PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is. Nektek hogy tetszik a hangulata elsőre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)