Hirdetés

The Tomorrow War - egy ősi vallás árnyai

|

A PC leghűségesebb támogatói egyértelműen az orosz fejlesztők és kiadók. Közülük is kiemelkedik az 1C Company.

Hirdetés

Oleg Maddox cége az orosz, a kelet-európai és a közép-ázsiai piac egyik legmeghatározóbb szereplője. Az IL2-Sturmovik révén nem csak elismertségre, hanem jó kapcsolatokra, s elegendő tőkére tettek szert ahhoz, hogy más fejlesztők projektjeit is felkarolhassák.
2008 tavaszán adják ki (kezdetben orosz, majd hónapokkal, rossz esetben évekkel később angol nyelven) az űrszimulátorok egyre ritkább képviselőinek egyikét, a The Tomorrow War-t.
Az Alexander Zorich regénytrilógiáján alapuló történet szerint a 27. századra az emberiség már számos világot fedezett fel és népesített be. A kolóniák egyikén egy rég letűnt vallás, a zoroasztriánusok szektája veszi át a hatalmat. Megalapítják Konkordiát, s klónozás segítségével felállítanak egy hadsereget. Konkordia és az Egyesült Földi Birodalom elkeseredett háborúba kezd a kolóniák fölötti uralomért.


A világ legõsibb ismert vallásaként számon tartott zoroasztrianizmus a görögök által Zoroaszternek nevezett bölcs, iráni nevén Zaratusztra tanításait követi. Zoroaszter Irán keleti részén élt az árja hit papjaként, röviddel Kr. e. 600 után. Szakított az õsi kultuszokkal, és Ahuramazda választott prófétájának vallotta magát.
A zoroasztrianizmus a régi vallás megreformált változataként a dualizmus elvét hangsúlyozta, az örök ellentétet a teremtõ Ahuramazda (Óhrmazd) és ellenpólusa, Angro Mainju (Ahriman) között, a jó és a rossz, az igazság és a hazugság között.
A mágusokat, akik az eredetileg Irán északnyugati részén élõ törzs tagjai voltak, az antik világban a zoroasztrianizmus kiváltságos papjainak tartották. A három királyok, akik a hagyomány szerint Savehbõl (Szõve) keltek útra, hogy Betlehemben Jézus megszületésének tanúi lehessenek, szintén mágusok voltak. Ebbõl a szóból ered a mágia kifejezés is, mely valaha a zoroasztrianizmus rítusait jelölte. Késõbb, amikor más vallások ezt a hitet kiszorították, jelentése a varázslásra korlátozódott.
A tûz, Ahuramazda jelképe, a zoroasztrianizmus központi eleme maradt. A napjainkban élõ párszik templomaiban, csakúgy, mint õseikében, örök tûz ég. A papok még ma is fátylat viselnek, nehogy leheletükkel beszennyezzék a tüzet, amelyet csak tiszta, száraz fával táplálnak.

 



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)