Hirdetés

The Walking Dead: A New Frontier - Above the Law teszt - bajos család

|

Javier és Clementine újabb kalandokba keverednek a The Walking Dead játéksorozat 3. évadának harmadik részében.

Hirdetés

Kicsit várni kellett a The Walking Dead harmadik szezonjának folytatására, de mindenki vehet egy nagy levegőt, az erős kezdés után nem esett szét a sztori, a történetírók továbbra is megérdemlik az év végi prémiumot és az extra nyalókát az üzemorvosnál. Féltem nagyon, hogy Clementine távolodásával elveszítjük a fókuszt is, de annak ellenére, hogy továbbra is remek karakternek tartom, teljes mértékben azonosulni tudok Javier sztorijával, drámájával, indítékaival, érzéseivel, és az Above the Law című epizódban bizony dögivel van mindebből - csak éppen játékmenet nem sok. El kell fogadni, hogy a Telltale néha elfelejti, hogy játékot készít, és teljes mértékben hanyagolja az interakciót. Komolyan, a legérdekesebb kihívásaim között volt egy táska kinyitása, egy kő eldobása vagy éppen egy baseballütő elvétele QTE-gombnyomással. Ez - szerencsére - nem jelenti azt, hogy nem izgalmas a széria harmadik epizódja, csak éppen volt már interaktívabb rész is a játék történelmében. Ha ezzel mind megbékélünk, léphetünk is tovább.

Tesók vagyunk, vagy nem?

Nagyon nehéz (továbbra is) úgy beszélni egy epizodikus játék erejéről, hogy minél kevesebb spoiler csurranjon bele a levesbe; muszáj kicsit belemászni a történetbe ahhoz, hogy az élményről lehessen szólni. Szóval most nyugodtan ugorjon tovább, aki nem akar konkrétumokat tudni, a cikk végén ott az értékelés (sokan egyébként is csak azon szeretnek lamentálni, szóval minden lehetőség adott ehhez).

Richmondban vagyunk, a Garcia testvérek találkozása pedig egyszerre örömteli és végtelenül drámai, hiszen azt már eddig is tudtuk, hogy Javi bátyja, David nem éppen a legkiegyensúlyozottabb ember, és bár szereti a családját, ha Kate-et kérdeznénk meg (sőt, kérdezni sem kell, elég egyértelművé teszi ezt maga is a játékmenet során), nem ez az a házasság, amit egy apokalipszis után is tiszta szívvel folytatna az ember. Hogy mennyire volt bántalmazó kapcsolat, az nem derül ki, de Kate menekülne, miközben David fia nagyon örül apjának, aki láthatóan elég komoly vezetői szerepet tölt be a New Frontier kötelékében. Ez persze rengeteg kérdést és feszültséget szül, Javi pedig nem lesz könnyű helyzetben, és persze Clementine múltbéli sztorija is tovább árnyalja a képet. Az epizód végére komolyan megkavarodik a kása; érdemes többféle döntéssel is végigvinni a harmadik részt, vannak egészen jól elváló szálak és egy pattanásig feszült, nagyon izgalmas cliffhanger is. Ismét csak röpke másfél óra az élmény, de ha ezt sorozatként látnám (mondjuk a legutóbbi The Walking Dead évad helyett), akkor elégedetten csettintenék.

Bugos, nem bugos?

Xbox One-on játszom a szériát, és örömmel tapasztaltam, hogy nem érzékeltem semmi kirívó hibát, még a töltési időkkel sem volt bajom. PC-n viszont többen is komolyabb bugokba futottak bele, volt, akinél teljesen szétestek a karakterek, mintha a T-1000-es terminátor cosplay-ezett volna minden szereplőt, erősen felindult állapotban, kiálló ezüst tüskékkel. Nem mindenki tapasztalt ilyen hibákat (ahogy például a Game of Thrones szériában sem volt általános a szinkronprobléma, én szinte végig szenvedtem tőle), szóval ez tekinthető szerencsejátéknak is, én éppen nyertem. Egyértelműen fejlődött a Telltale technikai fronton is, de sajnos még nagyon messze vagyunk a tökéletestől, és nyilván az a játékos, aki éppen valami súlyosabb hibába botlik bele, nem fogja azt gondolni, hogy egyébként egy jó játékkal van dolga. Pedig igen.

The Walking Dead: A New Frontier – Episode 3: Above the Law
Erős történet. Más semmi.
Ami tetszett
  • egyre növekvő feszültség
  • árnyalt helyzetek és karakterek
Ami nem tetszett
  • szinte semmi interakció
  • minden, ami általában zavaró a Telltale megoldásaiban
  • nyomokban bugokat tartalmazhat
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)