Hirdetés

The Wheelman – az előzetes előzetese

|

Vin Diesel kibelez, ha az áprilisi lapszámunk előtt rántjuk le a leplet a részletekről, de pár apróságot azért már megoszthatunk.

Hirdetés

Április 18-án, a Gamers Day rendezvény keretében mutatnak be először ingame jeleneteket a Midway Newcastle és a Vin Diesel nevével fémjelzett Tigon közös játékából. A The Wheelman készítéséről egy aprócska teasert már feltettünk a GSTV Online-ra, áprilisban pedig mindent elsöprő cikk- és videóáradattal készülünk a játékról. Elég csak annyi, hogy a hűséges és gyors Game Star olvasók már egy nappal az ingame jelenetek bemutatója előtt, a világon legelőször tekinthetnek bele abba, ahogy Vin Diesel digitális mása autóba pattan és tövig nyomja a gázpedált.

Természetesen addig az időpontig a fejlesztők cipzárt húztak a szánkra, és így jó pár fícsört tilos elárulnunk (különben Vin minket is megtalál, hehe), de azért pár infómorzsa már elfér ide is amolyan elő-előzetesként.

 

wh1.jpg
 

 

A játékban tehát a Riddick figurájával híressé vált színész formálja meg a főhőst. A nálunk is jó ideje fellelhető mozis jellegű teaser alapján eddig csak annyit lehetett róla sejteni, hogy egy olyan rosszfiú, aki nem a bankrablásokban és egyéb csúnya dolgokban vesz részt, hanem jó pénzért elszállítja a törvényen kívülieket, ha épp felforrósodik a lábuk alatt a talaj. Nos, nem is lenne halivúd a halivúd, ha komolyan egy igazi negatív hőst kellene irányítanunk: Vin figurája ugyanis egy olyan amerikai ügynök, akit Barcelonába küldenek, hogy épüljön be a helyi alvilágba egy kényes ügy felgöngyölítése érdekében. Így hát a mi feladatunk lesz az, hogy a helyiekkel elhitessük: mi vagyunk az a mindenből kiábrándult, vesztenivaló nélküli aljadék, akit azonnal fel kell fogadniuk. A küldetések során először még fegyverünk sem lesz, hiszen életszerűen a bandák nem bíznak még bennünk, csupán „hozd el Bélát innen, vidd el Luigit oda" jellegű feladatokat kapunk. Később aztán egyre durvul a helyzet, és természetesen rajtunk múlik, hogy oldjuk meg az egyre piszkosabb melókat. A várost több banda próbálja uralma alá hajtani, a helyieken kívül például egy román (!) maffiaszerűséget fedeztem fel az angliai bemutató során...

A játékban tehát nem kizárólag a vezetés lesz a feladatunk, néha ki kell szállnunk a gépből és gyalog kell megkeresnünk, elrabolnunk, lelőnünk (a nem kívánt rész törlendő) az adott célpontot. Licenszelt négy- és kétkerekűek is bekerültek a játékba, de a vezetési élmény itt teljesen más lesz, mint a megszokott autós-zúzós címekben. Míg eddig a valósághű törés- és sérülésmodellek miatt vagy százszor neki kellett mennünk az ellenfél kocsijának, hogy végre lefulladjon vagy totálkárosra törjön, a Wheelman, jófajta mozis hatásokat magáévá téve, inkább az amerikai akciófilmekre jellemző látványos effektekre helyezte a hangsúlyt. Pár jól elhelyezett ütközés után lehetőségünk van egyetlen mozdulattal egy dupla leszúrt Rittbergerre kényszeríteni az ellent, aki pár piruett után lángfelhőbe burkolózva int búcsút a világnak. Természetesen ez kevésbé realisztikus , ám miután jó pár ilyet végignéztem ingame, azt kell mondanom, a látvány és a feeling mindenért kárpótol!

 

wh2.jpg
 

 

Természetesen még sok-sok mindent sikerült összemazsolázni, megnézni, letesztelni az ősszel megjelenő játékkal kapcsolatban, tehát mielőtt jönnének a „de hát ez csak egy látványra gyúró GTA" kommentek, várjátok meg az áprilisi infóözönt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)