Hirdetés

The Witcher 2 - majdnem meghiúsult a projekt

|

Két évvel ezelőtt jelent meg, mindenkit levett a lábáról. Belegondolni is szörnyű, hogy majdnem elkaszálták. Vajon mi volt a The Witcher 2 átka?

Hirdetés

Amikor a The Witcher szériáról beszélünk, egy komplex, kifinomult, nagyon erős történeti szállal rendelkező játékra gondolunk, amelyben morális döntések tucatjai várnak arra, hogy jól megkínozzanak.  A jó és rossz küzdelme itt nem fekete és fehér, a teljes színpalettát bejárjuk miközben szembenézünk a ránk leselkedő veszéllyel. A modern szerepjáték fenoménja nélkül valószínűleg ma nem itt tartana a hasonló célokat kitűző játékipar. Pedig a The Witcher épphogy megélte a második részt, kis híján bedöglött a projekt.

Az első rész sikere után a CD Projekt egy francia stúdiót, a Widescreen Games-t bízta meg, hogy készítse el a játék konzolos portját, amely a The Witcher : Rise of the White Wolf néven futott. A franciák rengeteg pénzt, időt, energiát öltek a projektbe, de az valahogy nem akart elkészülni. A csapat egyre több pénzt és időt kért a stúdiótól, ahol egyszer csak betelt a pohár. A hosszú, költséges, és leginkább eredménytelen fejlesztési időszak végén nem tárult túl fényes jövőkép a CD Projekt elé. Történt mindez 2009-ben, amikor a gazdasági válság miatt a kiadók a legkisebb baklövést sem engedhették meg maguknak. Az első rész bevételeit ennek az űrnek a kitöltésére használták fel, és úgy tűnt, rövid úton lehúzhatják a rolót.

A srácok azonban nem adták fel, és minden erejükkel azon voltak, hogy a The Witcher 2-t mihamarabb piacra dobják. A játék ekkor még saját motorral sem rendelkezett, így nagy munka várt a fejlesztőkre, de nem adták fel. Két kemény év után 2011 májusában napvilágot látott a The Witcher 2 : Assassins of Kings, amely forradalmasította a szerepjátékok világát.

A sorozat harmadik részének megjelenési dátumával kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak. Ti várjátok már? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)