Hirdetés

The Witcher 3: Wild Hunt, Project Cars - 2015. májusi játékmegjelenések

|

Lezárul Ríviai Geralt története a The Witcher 3: Wild Huntban, megtudjuk, a Project Cars olyan élvezetes-e, mint amilyen szép, érkezik a Wolfenstein: The Old Blood és visszatér egy legenda a Carmageddon: Reincarnation képében.

Hirdetés

Javarészt túlvagyunk az év első nagy rohamán, a második majd csak ősszel, október-november környékén jön, addig legalább lesz időnk bepótolni azt a rengeteg címet, amit az év első négy hónapja adott nekünk. Április megizzasztotta a pénztárcákat, a Mortal Kombat X és a Grand Theft Auto V PC-s változata is nagyon jól fogyott, de már tudjuk, hova megy a májusi fizetés: a The Witcher 3: Wild Hunt kihagyhatatlan. Kíváncsian várjuk továbbá, hogy a Project Cars tudja-e tartani magát az ígéretekhez, valamint hogy mit nyújt a Wolfenstein: The Old Blood. Május 19-én indul a Heroes of the Storm nyílt bétája is, valamint valamikor május folyamán érkezik a The Incredible Adventures of Van Helsing III, de előbbi nem igazán „megjelenés” (bezzeg júniusban!), utóbbi pedig még nincs kőbe vésve. Sok fix dátumot is tudunk, böngésszétek végig ehavi listánkat is.

Warhammer 40,000: Regicide [Early Access] - május 5. - PC

Gyakorlatilag szinte már csak versenyjátékot nem csináltak a Warhammer univerzumban, de látva, milyen ütemben leplezik le az újabb és újabb címeket, nem lepődnénk meg, ha az E3 alatt a Codemasters vagy a Turn10 bejelentene valami kapcsolódót (hogy siker lenne-e, már más kérdés). Májusban elérhetővé válik a még félkész Regicide, ami egy sakk-szerű, körökre osztott stratégia lesz, egyjátékos kampánnyal és többjátékos módokkal. A Classic módban a hagyományos sakk szabályai szerint játszhatunk, a Regicide mód viszont felrúgja a szabályokat, és jobban húz a körökre osztott stratégiák felé. 

Middle-earth: Shadow of Mordor Game of the Year Edition - május 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Vártuk már, mikor jön el ez a pillanat; a tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt a Middle-earth: Shadow of Mordor, és aki eddig kihagyta, most a Game of the Year kiadással pótolhat mindent. A csomag része az összes korábban megjelent DLC, köztük a Lord of the Hunt és a Bright Lord csomagok, valamint skinek, rúnák, extra küldetések, Challenge módok, és persze a Photo mód. PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jön, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra sajnos nem.

Wolfenstein: The Old Blood - május 5. és 15. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Mielőtt a Bethesda az E3-on bejelentené a következő Wolfensteint (persze ezt csak tippeljük, de nagyon reménykedünk), jön egy szösszenet, a Wolfenstein: The Old Bloodot, amiből megismerhetjük a The New Order előzményeit. Két részből áll, az első részben, ami a Rudi Jäger and the Den of Wolves nevet kapta, a Wolfenstein kastélyba kell behatolnunk és ellopni Deathshead erődjének koordinátáit, a másodikban, a The Dark Secrets of Helga Von Schabbsban pedig Wulfburga utazunk, ahol egy náci archeológus olyan ereklyéket talál, amelyek egy „sötét és ősi erőt” szabadíthatnak fel. Szóval lesznek náci zombik. Digitálisan 5-én, dobozosan 15-én jelenik meg.

Project Cars - május 7. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Nagy a tét. A Project CARS-nak egyrészt bizonyítania kell, hogy nemcsak szép és tartalmas, de élvezetes is, másrészt meg kell felelnie azok elvárásainak, akik pénzükkel támogatták a projekt létrejöttét. Az eddig látottak alapján teljesen optimisták vagyunk, de az, hogy milyen lett igazából, csak a megjelenés után derülhet ki. A Wii U-soknak még többet kell várni, egyelőre nem tudjuk, mennyit. RG már nyüstöli, hamarosan olvashatjátok tesztünket is.

The Last of Us: Left Behind - május 12. - PlayStation 3, PlayStation 4

Az a kevés PlayStation 3 és PlayStation 4 tulajdonos, aki még nem próbálta ki a The Last of Us-t, most önállóan megveheti a Left Behind DLC-t, és belekóstolhat abba, amiről a többiek ódákat regélnek (mi viszont azt ajánljuk, az alapjátékkal kezdjetek). A 9,99 eurónak megfelelő összegért megvásárolható kiegészítővel két óráig játszhatunk a Factions multiplayer módban, és ha úgy döntünk, csak a multi érdekel, egy ugyancsak 10 eurós befektetéssel feloldhatjuk csak azt.

Invisible Inc. - május 12. - PC, Mac, Linux

A Klei Entertanment csapata, akiknek a Don't Starve és Mark of the Ninja játékok miatt vagyunk hálásak, egy lopakodós akciójátékot készülnek kiadni a hónapban. Az Invisible ügynökeit irányítva a világ legveszélyesebb vállalatainak épületébe kell behatolni. A csapatmunka nagyon fontos, egy rossz lépés egy ügynök életébe kerülhet. Mivel minden helyszín véletlenszerűen generálódik, minden újrajátszás új kihívásokat kínál.

 

Final Fantasy IV: The After Years - május 12. - PC

A Square Enix, amíg nem kész kiadni a Final Fantasy XV-öt, a korábi részek újrakiadásaival próbálja kiszolgálni a rajongókat. Májusban megjelenik PC-re a Final Fantasy IV: The After Years, és ez a változat az iOS-re és Androidra már kapható 3D-s remake lesz, annyi különbséggel, hogy támogatja a Steam Achievementeket és kártyákat. A mobilról PC-re portolt játékok eddig nem arattak nagy sikert, hátha majd ez.

 

Toren - május 12 - PC, PlayStation 4

Egy brazil fejlesztőcsapat gyönyörű játéka lehet a következő indie siker. A Toren, melyben egy rejtélyes tornyot kell megmásznunk, gyönyörű, hangulatos, és első látásra is sokkal több, mint amit egy független fejlesztéstől várhatnánk. Miközben haladunk felfelé, szörnyekkel kell megküzdeni, és fejtörőket megoldani. Nézzétek meg a videót mindenképp.

 

Not a Hero - május 14. - PC

A Roll7 csapata idén egyszer már belopta magát a szívünkbe az OlliOlli 2-vel, de most valami mással készülnek megtenni ugyanezt. Az ISO-Slant technológia miatt megjelenítésében hasonló, de játékmenetében teljesen más Not a Hero egy fedezék-alapú shooter, amiben szét kell lőnünk/vágnunk mindenkit egy BunnyLord nevű polgármesterjelölt kérésére. Jó móka, nézzétek meg a videót.

 

Axiom Verge - május 14. - PC

PlayStation 4-en nagy siker lett, és most PC-re is jön az Axiom Verge. A játékban egy Trace nevű tudóst irányítunk, aki miután halálos sérülést szenved, egy különös világban találja magát. A játékmenet merít a Metroid, Contra, Blaster Master és Bionic Commando játékokból, aki ezek valamelyikét szerette, vagy csak rajong a retro iránt, ne hagyja ki.

 

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster - május 15. - PlayStation 4

Míg a Final Fantasy IV: The After Years PC-re költözik, a Final Fantasy X és X-2 HD változatát a PlayStation 4-esek próbálhatják ki. A változások leginkább a grafikát érintik, de új minijátékok, opcionális bossok is bekerültek. A játék támogatja a mentések átvitelét PS3-ról és PS Vitáról is.

The Witcher 3: Wild Hunt - május 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Geralt története hamarosan a végéhez ér, a lezárás pedig minden eddiginél epikusabb lesz. A The Witcher 3: Wild Hunt egy hatalmas előrelépés, és nem csak azoknak szól, akik korábban is játszottak már a sorozat valamely részével, hanem azoknak is, akik most csatlakoznak be – erről a fejlesztők igyekeznek gondoskodni. A sztori Sapkowski könyvei után játszódik, így teljesen új lesz mindenkinek; Geralt mellett Cirit is irányíthatjuk, a bejárható világ pedig 20%-kal nagyobb, mint a mérföldkőnek számító Skyrim világa volt. A Witcher 3 az Év játéka cím egyik legnagyobb esélyese, meglátjuk, mit vált be az ígéretei közül.

 

Farming Simulator 15 - május 19. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

A Farming Simulator korábbi konzolos debütálása nem sikerült jól, de a Focus Home nem adja fel. A legújabb részben 140 jármű és eszköz használható, köztük olyanok, amik a PC-s változatban nincsenek benne. Online kooperatív módban is játszhatjuk, ha kell egy kis segítség az aratáshoz.

 

Nancy Drew: Sea of Darkness - május 19. - PC

Szinte hihetetlen, de ez már a 32. Nancy Drew játék. Nancy most egy izlandi hajó kapitányának etűnése után nyomoz serényen.

 

Destiny: House of Wolves - május 19. -  PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Májusban befut a Destiny második beígért kiegészítője, a House of Wolves, ami akár még eSporttá is emelheti a játékot a Trials of Osiris 3v3 Crucible PvP móddal. A küldetések fő színtere a Reef, ahol egy új közösségi térben, a Queen's Bay-ben nézhetünk szét, új bountykat teljesíthetünk, a fegyverek maximális sebzése 365-re, a szintkorlát 34-re nő, valamint jön egy új strike és három új Crucible pálya is. A Season Pass része, de külön is meg lehet vásárolni.

Carmageddon: Reincarnation - május 21. - PC

A vártnál kicsit később, de végre megérkezik a Carmageddon: Reincarnation, és szebb tálalásban láthatjuk, ahogy az ártatlan gyalogosok és tehenek apró darabokra szakadnak. Persze nem ez a legjobb: az egyjátékos karrier mód, a szabad játék, az offline és online többjátékos módok, és a modok teszik igazán élvezetessé a Carmageddon széria visszatérését. Nagyon várjuk már.

 

Magicka 2 - május 26. - PC, PlayStation 4

A zseniális Magicka folytatása, a Magicka 2 még több humort és még több kalandot ígér. Három másik varázslóval együtt co-opban próbálhatjuk meg megtisztítani Midgardot a gonosztól, de mivel az egész elég kaotikus, sokszor fogjuk csapattársainkat elintézni. Ha szeretitek a co-op játékokat, ne hagyjátok ki.

Ultra Street Fighter IV - május 26. - PlayStation 4

Amikor az Ultra Street Fighter IV megjelent, azt hittük, ezt már nem lehet fokozni. A Capcom végülis nem is fokozza, de a Street Fighter V megjelenés előtt még PlayStation 4-re is kiadja az SFIV legteljesebb kiadását, ami semmi extrát nem ígér, még felbontás vagy fps tekintetében sem. Minden DLC-t tartalmaz, ami valaha megjelent, és kijavították a PS3-as változatnál fellépő input lagot is.

Dragon Age: Inquisition – Jaws of Hakkon DLC - május 26. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360

PC-re és Xbox One-ra már megjelent, viszont a Microsoft és EA közti megállapodás miatt PS3-ra, PS4-re és Xbox 360-ra csak május végétől kapható a Jaws of Hakkon DLC, ami Thedas földjét új területekkel bővíti ki. Megtudhatjuk továbbá, mi történt az utolsó inkvizítorral, és a sárkánnyal, akit üldözött.

Splatoon - május 29. - Wii U [Előrendelés]

A Splatoon más, mint a többi lövöldözős játék, de nem tűnik kevésbé izgalmasnak. Kicsit olyan, mint egy felturbózott paintball – festékkel lövöldözhetünk ellenfeleinkre Inkling nevű lények szerepében, akik emberi formájukban lőni tudnak, polippá változva viszont gyorsan mozognak, és képesek úszni a saját csapatukhoz tartozó, a padlót vagy falakat beterítő festékben. A cél, hogy a pálya minél nagyobb területét fessük a mi színünkre. 4v4 multiplayer és egyjátékos mód is helyet kapott benne, ez utóbbi során a pályák egyik pontjából a másikba kell eljutni feladványok megoldásával és ellenfelek likvidálásával.

 

The Escapists - május 29. - PlayStation 4

A The Escapistsben a feladat nagyon egyszerű, a kivitelezés az, ami bonyolítja a dolgokat. Meg kell szökni a börtönből, viszont ez nem merül ki annyiban, hogy fúrunk egy lyukat a falba: a mindennapi tevékenységek során össze kell gyűjtenünk, amit csak tudunk, hasznos eszközöket barkácsolni, és figyelni arra, hogy az őrök ne érjenek tetten. PC-n zömmel pozitív értékeléseket kapott, a PlayStation 4-es változat hasonlóan jó lesz.

 

2015. júniusi játékmegjelenések

Hatred - június 1. - PC

Heroes of the Storm - június 2 - PC, Mac

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - június 9. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Kholat - június 10. - PC, Mac

F1 2015 - június 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Batman: Arkham Knight - június 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Yoshi's Woolly World - június 26. - Wii U

LEGO Jurassic World - június - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

Payday 2: Crimewave Edition - június - PlayStation 4, Xbox One

Superhot - június - PC, Mac, Linux, Xbox One

Mortal Kombat X - június - PlayStation 3, Xbox 360 [Előrendelés]

MotoGP 15 - június - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)