Hirdetés

Rengetegen néztek vissza a The Witcher játékokhoz a sorozat miatt

|

A Netflixen elrajtolt sorozat megnézése után rengetegen kaptak kedvet, hogy a videojátékokon keresztül is visszatérjenek Ríviai Geralt kalandjaihoz.

Hirdetés

Az alkotók nem győzték hangsúlyozni, hogy a Netflixen nemrégiben megjelent Vaják sorozat, Andrzej Sapkowski remek könyvsorozatát dolgozza fel, a játékok cselekményéhez nem lesz köze. Ez persze így is lett, de azt talán még maga az író sem tagadhatná le, hogy Ríviai Geraltot a CD Projekt Red tette világhírűvé, és több mint valószínű, hogy nélkülük a sorozat sem jelenhetett volna meg. Az író és a fejlesztők nemrégiben elásták a csatabárdot és megegyezésre jutottak, ráadásul éppen jókor, ugyanis a sorozat miatt ismét rengeteg szem szegeződik a játékok irányába.

Hirdetés

A Playtracker adatai szerint elképesztően sokan vették elő újra a The Witcher játékokat azután, hogy megjelent a Netflixen a Vaják sorozat. Természetesen legtöbben a sorozat harmadik részét, a Wild Huntot pörgették; olyan időszak is volt amikor Steamen egyszerre 48 ezernél is többen játszottak a játékkal. Ilyen számokat legutóbb 2016-ban, a Blood and Wine DLC megjelenésekor sikerült produkáljon, ami ugyanígy igaz az egymillióra becsült összesített decemberi játékosszámra. 

A legtöbben PC-n néztek vissza egy kis szörnyvadász kalandra, de Xboxon és PlayStationön is megugrott a játékosszám. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a széria két korábbi részt is számlál, melyek szintén kaptak egy kis figyelmet; a The Witcher 2: Assassins of Kings háromezer fős csúcsot ért el, míg az első résszel ötezren is játszottak egyszerre, ami azt jelenti, hogy valószínűleg jó páran nekivágtak a teljes trilógia végigjátszásának. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)