Hirdetés

A Witcher szerzője úgy érzi, sokat vesztett a játékok miatt, a Metro írója szerint ez baromság

|

A Witcher könyvek elég jól mentek a játék megjelenése előtt is, és azóta is szépen fogynak. A sztori írója, Sapkowski azonban mégsem elégedett, és úgy érzi, a játékok beárnyékolják a sikerét.

Hirdetés

A The Witcher szerzője, Andrzej Sapkowski interjúiban rendszeresen savazza a játékok narratív értékét, és azon sír, hogy az RPG széria komolyan ártott a könyve eladásainak. Azt is hozzátette, hogy a könyvek tették sikeressé a játékokat Kelet-Európán kívül, és nem fordítva.

Waypointnak adott interjújában sem győzte kihangsúlyozni az utóbbit.

"Én tettem a játékokat népszerűvé. Minden nyugati fordításom - az angolt is ideértve - az első játék megjelenése előtt került kiadásra"

- mondta. A The Witcher első része 2007 októberében jelent meg, míg az első, angolul kiadott Witcher könyv szintén valamikor ebben az évben, úgyhogy még ha előbb is, olyan nagy különbség nincs. A többi 2008 és 2017 között jött nyugatra.

A múltban azt is mondta a szerző, hogy legalább annyi eladást vesztett a szérián, mint amennyit nyert vele. Amikor megkérdezték arról, hogy még mindig így gondolja-e, akkor azt válaszolta, hogy "igen, nagyjából egyenlő".

"Több ember van, aki megvette a játékokat, miután olvasták a könyveket. Én így számolom, de nem vagyok biztos. Sosem csináltam felmérést."

Az interjú során Sapkowski nyíltan kimondta, hogy csak a pénz miatt van benne az egészben, és állítása szerint a játékok rontják a piacát, mert minden szerző, akivel találkozik fiatalabb nála, és azt hiszik, hogy ő ír játékadaptációkat. Vagy valami ilyesmit hadovált ingerülten.

Ami sokkal egyértelműbb az Dmitry Glukhovsky reakciója, aki a Metro 2033 könyvekért felelős. Nyíltan kimondta, hogy Sapkowski "hatalmasat téved" és, hogy egy "arrogáns seggfej".

Glukhovsky abszolút a 4A Games munkásságának tulajdonítja sikereit Kelet-Európán kívül, és mindig elismerően beszélt a videojátékiparról. Glukhovsky ráadásul szorosan együtt dolgozik a 4A embereivel, hogy együttesen építsenek fel egy komoly világot. Ezzel ellentétben Sapkowski inkább fogta a pénzt, és futott.

Mindentől függetlenül a Witcher könyveket nagyon ajánljuk elolvasni, itthon Vaják címmel fut a sorozat. Sapkowski úr meg remélhetőleg megnyugszik - szombaton Magyarországra jön, és ha minden jól megy, mi is találkozunk majd vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)