Hirdetés

THQ - Veszteséges évzáró

|

Az iparág történetében rekordokat döntögető pénzügyi esztendő nem mindenki számára zárult pozitívan. A THQ sem kivétel.

Hirdetés

A március 31-ével véget ért 2008-as pénzügyi év során az amerikai kiadó mintegy 1.03 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, mely egy százalék alatti növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Az év elején még 1.12 és 1.15 milliárd közötti bevétellel számoltak, ám ez nem jött össze, így a végelszámolásnál 35.3 millió dollár minuszt mutatott a mérleg. A részvényenkénti 1.33-1.44 dolláros nyereség helyett 53 centes veszteségett kénytelenek lenyelni a tulajdonosok. A várakozáson aluli teljesítmény jórészt az időközben kukába került Suntman és Juiced franchise-ok gyengén szereplő aktuális epizódjainak, a Frontlines: Fuel of War PS3-as változatát elkaszáló döntésnek és a Concrete Games Studio bezárásának, illetve ezek költségeinek köszönhető.

Red Faction: Guerilla

Red Faction: Guerilla - 14. kp Red Faction: Guerilla - 13. kp



Brian Farrell elnök-vezérigazgató a következő pénzügyi évet, és az azt követő időszakot a költségek lefaragásaként elbocsátandó kb. 200 alkalmazott felmondó levelének megfogalmazásával kezdi, s már most leszögezte, hogy a korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a játékok minőségére, hiszen abban látják a siker kulcsát. A 2009-es pénzügyi év során leginkább a Saints Row 2 és a Red Faction: Guerilla kiválónak remélt szereplésére hagyatkoznak. A 12 hónapos időszak végére mintegy 1.18 és 1.20 milliárd dollár közé eső forgalommal, illetve részvényenként 0.95-1.15 dollár nyereséggel számolnak. Az akutális pénzügyi évbe biztosan nem fér be a Warhammer 40K MMO, és a Warhammer 40K: Dawn of War is jó eséllyel csúszik ki belőle. Ugyanez mondható el a Big Huge Games (Rise of Nations, Rise of Legends, Age of Empires III: The Asian Dynasties) mindmáig hét lakat alatt őrzött szerepjátékáról.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)