Hirdetés

Tiltólistára került a Hogwarts Legacy és az összes Harry Potter-játék egy jótékonységi szervezetnél

|

Egyes körökben továbbra sem nézik jó szemmel a Hogwarts Legacy létezését.

Hirdetés

A nemrég megjelent Hogwarts Legacyról nyugodtan mondhatjuk, hogy kettős életet él. Egyrészt ez az utóbbi évek egyik legsikeresebb játéka, amely nemcsak az eladási listákon tarol, de a kritikusok szívét is meghódította, világszerte berobbantva a Harry Potter-lázat.

Másrészt viszont a varázsvilág mögött álló J. K. Rowling transzfóbnak bélyegzett megjegyzései miatt bizonyos körökben elképesztő indulatok övezik az Avalanche Software kalandját, amelyek különböző formákban öltenek testet a teljes bojkott meghirdetésétől a streamerek zaklatásán át egy ellen-játékcsomag árusításáig.

Hirdetés

Most pedig a jótékonysági célú Games Done Quick kezdeményezés is csatlakozott az ellenzők táborához, tiltólistára helyezve az egyébként LMBTQ karaktereket is felvonultató Hogwarts Legacyt és az összes, valaha megjelent Harry Potter-játékot. Aki esetleg nem ismerné, a 2010-ben elindult GDQ egy speedrun rendezvénysorozat, amely a bevételeiből különböző jótékonysági szervezeteket támogat.

A kezdeményezés tiltólistáján olyan címeket találunk, mint például a 2005-ös God of War, a Rossz PC Játékok sorozatot is megjárt America's 10 Most Wanted, illetve úgy általában a 18 éven felülieknek szóló tételeket sem támogatják a szervezők. A Hogwarts Legacy és a Potter-játékok esetében annyi csavar van a történetben, hogy egy csillagos lábjegyzet alapján a jövőben még felülvizsgálhatják a franchise státuszát.

Mindenki döntse el maga, hogy egyetért-e a GDQ döntésével, a kiadó Warner Bros. Games viszont valószínűleg nem szomorkodik majd sokat a dolgon, a Hogwarts Legacy ugyanis a legfrissebb számok alapján az ausztrál és az új-zélandi piacon is zajos sikerrel indított.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)