Hirdetés

Tim Schafer megkapja a legrangosabb BAFTA-elismerést

|

Rangos díjat kap a számos remek kalandjáték mögött álló fejlesztő, aki így igazi videojátékos legendák közé kerül be.

Hirdetés

A játékosok többségének ismerősen csenghet Tim Schafer neve, hiszen olyan klasszikus darabokon dolgozott, mint a Day of the Tentacle, a Grim Fandango, vagy épp a Monkey Island-széria, így egyáltalán nem meglepő, hogy hamarosan nívós díjat zsebelhet be.

Hirdetés

A Fellowship-elismerést azoknak az embereknek adja a BAFTA, akik kiemelkedő mértékben járultak hozzá a TV-, film-, vagy a játékiparhoz. Korábban olyan videojáték-ipari nagyágyúk kapták meg a díjat, mint John Carmack, Gabe Newell, Peter Molyneux, és Shigeru Miyamoto. Közéjük csatlakozik most Tim Schafer, aki április 12-én, a British Academy Game Awards során veheti át a díjat.

A hivatalos indoklás alapján azért kapja Schafer az elismerést, mert igazi úttörőnek számít a játékdizájn területén, és karrierje során ikonikus, sokak által kedvelt kalandjátékokat alkotott.

Szerintetek ki érdemelné még meg a BAFTA Fellowship-elismerését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)