Hirdetés

Tim Schafer: "Készíteni fogunk egy újabb nagy játékot"

|

A Psychonauts és a Kickstarter játékkészítés professzora nem adja fel álmait az AAA játékot illetően.

Hirdetés

Aki látta a csütörtöki Arénát, vagy annak felvételét, az hallhatta, hogy köztünk is van olyan, aki szívesen dolgozna a Double Fine csapatában. Ez nem csoda, hiszen Tim Schafert tiszteljük és kedveljük, mert sajátos humorával és egyedi gondolkodásával valóban szimpatikus alak. Tim egyik problémája, hogy az elmúlt években eltávolodtak a nagyobb költségvetésű játékoktól, és olyan kisebb címekre fókuszáltak, mint például a Costume Quest, a Stacking, vagy a Happy Action Theater, mely Kinectre készült. De Schafer nem adta fel az AAA játékok elkészítésének gondolatát.

"Jelenleg négy csapatunk van, és ezeket összevonva meglenne az a létszám, mellyel a Psychonauts, vagy a Brutal Legend készült. Amiről beszélek, az a méret kérdése, hiszen minden a méret körül mozog, de most nem a piszkos gondolatokra céloztam. Igaz én bármit mondok, az mindig piszkos dolgokat jelent. Még mindig szeretnék egy nagy fantasy világot létrehozni, de ez az egész nem a méretről szól, hanem arról, hogy mindezt hogyan viszed végbe. Ugyanezt szoktam mondani a szeretőimnek is. Amikor viszont egy nagy játékot készítesz, mint például a God of War, az rettenetesen stresszes. Nem látod a családod, kitéped a hajad, és napról napra több ellenséged lesz. Na olyankor arra gondolsz, hogy bárcsak valami kisebb címen dolgozhatnál, amivel nincs ennyi gond. És amikor eljutsz oda, hogy valóban apróbb munkák vannak, elkezd hiányozni a nagyobb meló. Vicces, ugye?"

Jó példa egyébként David Jaffe, aki egy darabig szintén távol volt a nagyobb költségvetésű játékoktól, de elindította San Diegoban a saját stúdióját, és immár koncentrálhat a nagyobb dolgokra. Talán Tim Schafer számára is megadatik mindez, elvégre Kickstarterben pillanatok alatt összeszedte az induláshoz fontos tőkét, így akár kijöhet egy újabb Psychonauts, vagy valami egészen más.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)