Hirdetés

Timeshift exkluzív bétateszt!

|

Két tudós őrülten üldözi egymást téren és időn keresztül a Saber Interactive „időutazós” FPS-ében. A részben Half Life 2-őt idéző orwelli hangulat mellett kiváló effekteket láthatunk.

Hirdetés

Az időutazás örökzöld téma a filmekben és játékokban egyaránt, így nem csoda, hogy a Saber Interactive sokat halogatott FPS-ében is ezt a motívumot eleveníti fel. Azonban ne tessék hagyományos helyszínekre és sztorira számítani: a Timeshift alternatív „múltjában" steampunk és Half Life 2-féle diktatórikus világ elemei keverednek. Avagy: soha ne vegyél fel szupertechnológiákat kutató csapatba olyan tudóst, aki Sztálin nyomdokaiba szeretne lépni!

 


 

„Sziasztok, másik időzónába mentem, kulcs a lábtörlő alatt!"

A játék rendkívül hatásos, drámai intrójában az időutazás technológiáját kutató bázis megsemmisülésének lehetünk szemtanúi. Az őrült tudós nem kíméli a csoport legcsinosabb hölgy kutatóját sem: egy nehéz tárggyal betöri a sikoltozó nő fejét, felveszi az egyik speciális időutazó ruhát, majd minden felrobbantva maga körül angolosan távozik 1939-be. A játék hősének: a másik tudósnak csak pár perc áll rendelkezésére, hogy a másik ruhát magára öltse, és a gonosz, bekattant munkatárs után eredjen.

 


 

II világháború helyett totális diktatúra...

Ebben a parallel világban azonban az események nem úgy zajlottak le, ahogy azokat a történelemkönyvekből olvashattuk... Az örült kutató ugyanis technikai tudásának köszönhetően úgy tűnik megszerezte a totális irányítást a világ fölött. Az alternatív 1939-ben mindenhol romok hevernek, óriási pókszerű lépegetők, hatalmas gyilkos robotok, és egy különleges erőszakszervezet tizedeli az ellenálló lakosságot, illetve azt a belőlük verbuválódott brigádot, akik fegyverrel szállnak szembe az elnyomóval. Hősünk földet éréskor azonnal csatlakozik az ellenállókhoz és speciális ruházatának köszönhetően sokkal hatékonyabban fel tudja venni a harcot egykori kollégája hadseregével szemben.

 


 

Nem csak bullet time!

Amiben a Timeshift hőse különbözik Gordon Freemantől - azon kívül, hogy nincs szakálla és szemüvege - (bár ki tudja: az arcát nem látni a sisaktól...) az az idő totális manipulálásának képessége. A legváltozatosabb módokon lassíthatjuk, tekerhetjük előre, vagy hátra az idő kerekét, ez pedig nyílván a tűzharcnál elsődleges fontosságú, illetve akkor, ha éppen egy rakéta száll felénk: elég addig visszatekerni az időt, amikor az illető éppen kilőtte a rakétát ránk, és a pofájába robbanthatjuk a szeretetcsomagot. Az idő lassítását egészen egyéni módszerekkel is irányíthatjuk és sokkal többre vagyunk képesek, mint Max Payne, vagy akár a perzsa Herceg.

 


 

Plasztikai sebészet

A játék grafikája igen ütős, bár be kell vallanom, hogy picit érződik rajta, hogy az előző verziót még Xbox 1-re fejlesztették. Azóta a textúráktól és poligonszámtól kezdve egészen a különböző effektusokig szinte MINDENT felturbóztak rajta. A legújabb effektusok pedig tényleg szemkápráztatóak: az idő lassítása közben például megállnak a levegőben és elmosódnak az esőcseppek, vagy a láng is másképpen lobog. Ennyire életszerűen még sohasem láttam ezt az effektust, pedig már „pár játékban" szerepelt.

 


 

Szolid pozíció?

A Timeshift bétája igencsak meggyőzött, de azért azt is hozzá kell tenni, kicsit szerencsétlen ötlet most piacra dobni, amikor ennyi konkurenciája (Half Life 2 Episode Two, Jericho, UT 3, stb) van már most és majd lesz is. Ennek ellenére szeretettel várjuk: remélhetőleg nem lehet majd olyan gyorsan végigtolni, mint a HL2 második kiegészítőjét...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)