Hirdetés

'Tiszteletem!

|

Sok szeretettel köszöntök mindenkit június 3.-án! Ezen a napon, amikor a hőmérséklet akár 22-25 fokig is felkúszhat, azonban bármikor számíthatunk napközben záporra/zivatarra. A magyar labdarúgó válogatott tegnap ismét kiábrándító játékot mutatott, viszont bajnok lett a szolnoki kosárcsapat, Hajrá Olaj és gratulálunk! Nézzük, mi is történt a világban, ezen a napon a múltban:

Hirdetés

1098 - A kereszteslovagok az első keresztes hadjárat során elfoglalják Antiokhiát Törökországban.
1621 - A Holland Nyugat-Indiai Társaság elfogadja Új-Hollandia (a mai New York) alapító okiratát.
1889 - Elkészül, ezzel egyik óceántól a másikig ér a The Canadian Pacific Railway.
1889 - Elkészül az Egyesült Államok első elektronikus távezetéke mintegy 20 kilométer hosszúságban a The Willamette Fallsban levő generátor és Portland, Oregon, belvárosa között.
1899 - Ezen a napon elhalálozik Ifj. Johann Strauss (a "keringőkirály"), osztrák zeneszerző, karmester, id. Johann Strauss fia
1924 - Franz Kafka, csehországi német író halálának napja.
1950 - Francia hegymászók (Maurice Herzog és Louis Lachenal) elsőként érik el az Annapurna 8092 méter magas csúcsát (a Himalájában).
1965 - Az amerikaiak első űrsétája: Edward White, a Gemini-4 űrhajósa 20 percet tölt kint az űrben, két hónappal az első űrséta (a szovjet Alekszej Leonov) után.
1973 - Egy szovjet szuperszónikus Tu-144-es utasszállító lezuhan a franciaországi Goussainville mellett, ez minden idők első szuperszónikus utasszállító katasztrófája, amelynek 14 halálos áldozata volt.
1977 - Bob Marley and the Wailers kiadja az Exodus című lemezt, amelyet a Time Magazin 1999-ben az évszázad albumának választott.
1979 - A Mexikói -öböl déli részén találahtó Ixtoc I olajkút robbanása minden idők legnagyobb olajmennyiségét juttatja élővízbe: becslések szerint 600000 tonna olaj szennyezi el a Mexikói-öblöt.
2006 - Szerbia és Montenegró a május 21-i népszavazást követően hivatalosan is feloszlik; mindkét tagja független állammá válik.


Híres születések
1899 - Békésy György, magyar származású Nobel-díjas fizikus
1906 - Josephine Baker (er. Freda Josephine McDonald), amerikai táncosnő
1915 - Máriássy Félix Kossuth-díjas filmrendező
1925 - Tony Curtis, magyar származású amerikai színész
1930 - Marion Zimmer Bradley amerikai író
1967 - Darnyi Tamás magyar versenyúszó, többszörös olimpiai és világbajnok
1982 - Jelena Iszinbajeva, orosz női rúdugró
1986 - Rafael Nadal, spanyol teniszező

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)