Hirdetés

Titan Quest és Titan Quest: Immortal Throne - a 2014/02-es GameStar teljes játéka(i)

|

Diablo-klónként indult, majd nagy meglepetésünkre több szempontból is felülmúlta a Blizzard játékát a Titan Quest, melyhez most az Immortal Throne kiegészítőt is ajándékba adjuk.

Hirdetés

Ha izometrikus nézetű akció-RPG-ről van szó, tíz emberből kilencnek a Diablo jut eszébe. Ki tudja, talán ha a Titan Questből is több rész érkezett volna, ma már évről-évre várnánk a rendszeres Diablo vs. Titan Quest összecsapást a nagy játékrendezvényeken. Mivel nem így történt, ezért marad az első rész és annak kiegészítője, melyeket most megtaláltok a GameStar 2014/02-es számához csomagolva.

A Titan Quest többnyire az ókori Görögországban játszódik: kalandjaink során olyan legendás helyszíneken fordulunk meg, mint Hellász, Athén, Spárta, valamint Egyiptom és Kína, a kiegészítő pedig egyenesen az alvilágba vezet minket. Aki jobban el szeretne mélyülni a világban, az NPC-ktől különböző mitológiai történeteket hallhat, hogy két harc között így tarthasson egy kis pihenőt. Ezen felül különböző mellékküldetéseket is vállalhatunk, melyekkel új képességekhez és tárgyakhoz juthatunk.

Az alapjáték első indításakor nem választhatunk kasztot karakterünknek, helyette játék közben lavírozhatunk a különböző képzettségek között. Alapjáraton nyolcféle van (Defense, Nature, Earth, Storm, Spirit, Hunter, Rogue, Warfare), de fő mesterségünk mellé további, nem kapcsolódó képességeket is választhatunk, és akkor sincs baj, ha később rájövünk, hogy rosszul osztottuk le a pontokat: a városokban különböző varázslók (jó pénzért persze) segítenek nekünk a probléma megoldásában.
 

A képességeken kívül rengeteg tárgy vár megszerzésre és megvásárlásra, melyekkel még halálosabbá varázsolhatjuk karakterünket. Külön érdekesség, hogy a szörnyektől azokat a dolgokat vehetjük el, amiket valóban viselnek, nincs például egy hat méteres ősi kard a bőrük alá rejtve. Az inventoryt is sikerült remekül megoldani: az alap férőhelyek számát bővíthetjük, így nem lesz gond azzal, mit vigyünk magunkkal, és mit ne. Érdemes megjegyezni, hogy a városok közt portálokkal utazhatunk, melyeket bárhol, bármikor megnyithatunk, ez is nagyban segíti a gyors és folyamatos haladást. No meg az is, hogy a játék folyamatosan ment, így nem kell még erre is külön odafigyelni
 

Annak sem kell szomorkodnia, aki ledarálja az alapjátékot és a kiegészítőt, ugyanis a többjátékos módban másokkal is összemérheti tudását. A szervereken az igazi fanatikusok még mindig harcolnak egymással, de biztosak vagyunk benne, hogy az újság megjelenése után még többen fedezik majd fel a multiplayer rejtelmeit. A gépigény miatt sem kell aggódni, elég egy Pentium IV-es, 1.8GHz-es proci, Windows XP operációs rendszer, 64 MB-os videokártya, 512MB RAM és 5GB szabad hely a merevlemezen.
 

Ahogy a januári teljes játéknál, itt is kompromisszumot kellett kötnünk a telepítőfájlokat illetően: mivel a teljes játék és a kiegészítő együtt nem fért volna rá a lemezre, csak az Immortal Throne-t pakoltuk fel, lévén ez sokkal több helyet foglal. A Steam-kóddal a Titan Quest: Gold Editiont aktiválhatjátok, így annyi a dolgotok csupán, hogy az Immortal Throne telepítése előtt/után az alapjátékot is letöltitek, mely nem több 2 gigánál. A Steam-kulcsért látogassatok el a gamestar.hu/titanquest aloldalra, ide írjátok be a DVD tokon található kódot, majd a Steamen belül aktiváljátok a kapott kulcsot, és mehet is a móka.

Ha bárkinek bármi problémája lenne, bátran írjon a dudu@gamestar.hu címre, és a lehető leghamarabb igyekszünk orvosolni a problémát. Ó, és még valami: mindkét játékhoz elérhető a magyarítás a Magyarítások Portálon, a Titan Quest fordítását itt találjátok, a Titan Quest: Immortal Throne-ét pedig itt. Kellemes szórakozást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)