Hirdetés

Tíz Activision Blizzard franchise, amit a Game Passbe várunk

|

A Microsoft üzletének köszönhetően számos tartalommal fog ismét bővülni Phil Spencerék előfizetéses szolgáltatása. Van is rá tíz jó tippünk, hogy mik kerüljenek be mindenképpen.

Hirdetés

Míg filmes fronton a Disney falja kis gömböcként a cégeket, addig a videojátékok területén a Microsoft ugrik be néha képzeletbeli kosarával a vállalatok boltjába, és vesz le valamit csillogó szemmel a polcokról. Néha kisebbet markol (mint a Double Fine Productions esetében), néha nagyobbat (lásd a Bethesdát is birtokló ZeniMax példáját), de az biztos, hogy minden egyes vásárlással egyre gazdagabbá teszi a saját portfólióját, egyre komolyabb tényezővé válik a piacon és természetesen egyre kecsegtetőbb lesz a gyors iramban bővülő szolgáltatásának, a Game Passnek a felhozatala is.  

Persze a Game Pass bővítéséhez a Microsoftnak nincs feltétlenül szüksége a folyamatos felvásárlásokra, belsős fejlesztéseivel, az EA Play integrációval és egyéb megállapodásaival így is hónapról-hónapra ellátja tartalmakkal az előfizetőit - a Hitman-trilógia és a Rainbow Six Extraction csak két példa erre -, de egy-egy okos üzlet nyélbeütésével olyan játékosokat is meggyőzhetnek a csatlakozásról, akik korábban hezitáltak.

Hirdetés

Ilyen húzás az Activision Blizzard bekebelezése is, amelynek tulajdonában ott van a világ talán leghíresebb lövöldéje és a Blizzard szerepjátékos-stratégiás birodalma is, ezek pedig komoly húzóerőt jelenthetnek a Game Pass oldalán. Bár a megállapodás részletei egyelőre még tisztázatlanok, de abban biztosak vagyunk, hogy az alábbi tíz névvel mindenképpen szeretnénk találkozni a szolgáltatásban, miután lezárultak a szükséges jogi körök.

Call of Duty

A riválisok próbálkozásai ellenére a CoD még mindig a világ legismertebb és legjobban fogyó FPS-e, ami évente nyomtatja a pénzt az Activision Blizzard számára a vetésforgóban dolgozó három fejlesztőcsapatnak (Treyarch, Infinity Ward, Sledgehammer Games) köszönhetően. Az akvizíció bejelentésekor kiemelt figyelmet kapott a Call of Duty is, így bízunk benne, hogy a klasszikus részek (mint a mai napig játszott Call of Duty 2) és a modern darabok (a Modern Warfare-rel az élen) egyaránt bekerülnek a csomagba. Értékelnénk, ha a következő évek Call of Duty részei már a megjelenés napjától kezdve elérhetőek lennének a Game Passben, erre pedig van is reális esély.

Diablo

Az ördög a részletekben rejlik, de reményeink szerint hamarosan a Microsoft digitális könyvtárában is fellelhető lesz. Adja magát, hogy a tavaly debütált Diablo II: Resurrected bekerüljön, hiszen szinte minden platformra tiszteletét tette (beleértve a PC-t, az Xbox One-t és az Xbox Series X|S-t is, ahogyan a Reaper of Souls kiegészítőt is magába foglaló Diablo III: Ultimate Evil Edition is több kell, hogy legyen vágyálomnál a Game Pass-szel rendelkező rajongók részéről (Xbox One-os címként a visszafelé kompatibilitással sem lehet probléma). És persze ne felejtsük el, hogy a háttérben formálódik a Diablo IV, amely nem is mutatkozhatna be stílusosabban itt, mint az előzőeket követve.

Warcraft

Talán vad elmélet, de mi lenne, ha a World of Warcraft előfizetés is a PC-s Game Pass részévé válna és automatikusan megérkezne oda minden új frissítés, minden jövőbeli kiegészítő? The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion, Battle for Azeroth és Shadowlands egy helyen? World of the Warcraft: The Burning Crusade Classic a nosztalgiára vágyóknak? A multit kevésbé szerető felhasználók számára klasszikus Warcraft részek és Warcraft III: Reforged? Nyilván ezek elsősorban a PC-s tábort céloznák meg, de más MMORPG és RTS is megvetette már a lábát konzolokon, szóval az sem tűnik járhatatlan útnak.

StarCraft

Ha mondanak neked azok a nevek valamit, hogy Protoss, Ghost, Sarah Kerrigan vagy Jim Raynor, akkor azért, ha viszont egyetlen húrt sem pendítenek meg benned, akkor pedig azért van szükséged arra, hogy a Microsoft szolgáltatásában is tiszteletét tegye a Starcraft-széria. A legelső rész felújított változata, a StarCraft: Remastered csak pár éve jelent meg, a három fejezetből (Wings of Liberty, Heart of the Swarm, Legacy of the Void) álló StarCraft II-t pedig az idő sem tudta megkoptatni, sőt, a jó borhoz hasonlóan nemesedik a korral. Mi pedig előfizetőkként végig akarjuk nézni a folyamatot.

Overwatch

Ebben az esetben némileg szürreális a helyzet, hiszen az Overwatch jelenleg küzd a fennmaradásért. Már rég beharangozták a folytatást, amely ennek ellenére 2022-ben sem fog napvilágot látni a legutóbbi hírek szerint, viszont a figyelem fenntartásának feladatát az eredeti játék nem tudja ellátni, mivel hiába hero shooter, már jó ideje nem kapott új hőst, a közösség ki van éhezve a tartalmakra. Talán a Game Pass bázisa megadhatja azt az impulzust, ami a feltámadásához kell, és Tracerék megkaphatják azt a gondoskodást (valamint újabb minőségi kisfilmeket), amit megérdemelnek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

 

Tony Hawk

Deszkázni a valóságban és virtuálisan is jó móka - szerencsére aki béna előbbiben, az vigasztalódhat utóbbival. A deszkás videojátékoknak saját kultusza van, ennek élén pedig a Tony Hawk nevével fémjelzett alkotások állnak: ide tartozik többek között a Vicarious Visions által kezelésbe vett első két Tony Hawk's Pro Skater, a THPS 1+2 is, ami ráadásul egy 4K felbontást és akár 60 fps-t is lehetővé tevő next-gen tuningot is kapott tavaly Series X-re is, szóval semmi sem akadályozhatja meg, hogy beguruljon a Microsoft kollekciójába. Amúgy is azt rebesgetik, hogy készül a következő Pro Skater…

Crash Bandicoot

Az állati főszereplős platformereknek nagy keletje van a konzolokon, legyen szó Sly Cooperről, Oriról, a Ratchet & Clankről vagy éppen mindenki kedvenc sávos bandikutjáról, aki 1996-os bemutatkozása óta számos alkalommal szórakoztatott el minket. A 2010-es évek elején ugyan Crash kivett egy hosszabb szabadságot, de 2017-ben az N. Sane Trilogy-val megújult erővel tért vissza, hogy egy versenyjátékos (Crash Team Racing Nitro-Fueled) kitérő után egy minden korábbinál teljesebb élménnyel lepje meg rajongóit a Crash Bandicoot 4: It's About Time képében. Mindhárom kalandra számítunk elsősorban az egyjátékos kihívások miatt, de a közös mókázás is csábító.

Spyro

Ha már az állati főhősöknél tartunk, nem mehetünk tovább a végtelenül cuki sárkány, Spyro említése nélkül. A mára már klasszikusnak számító platformersorozat több mint húsz évvel ezelőtt rajtolt el, a trilógia pedig 2018-ban szintén átment egy remasterfolyamaton, aminek végeredményeként egy viszonylag egyszerű, de látványos, jól optimalizált és elbűvölő csomagot kaptunk. A Spyro Reignited Trilogy kedvességével és könnyedségével több korosztály számára is remek kikapcsolódás lehet, a Game Pass pedig felvonultat pár hasonlót, szóval közöttük a trilógia helye.

Sekiro: Shadows Die Twice

A gamerek most a februárban megjelenő Elden Ringet várják remegve, ám az a Bandai Namco kiadásában érkezik, semmi köze az Activision Blizzardhoz. A FromSoftware viszont más vállalatokkal is dolgozott együtt korábban: a Sonynak a Bloodborne-t hozta össze, az Activisionnek pedig a Dark Souls játékok alapjait átemelő, de a receptet szinte minden pontján megváltoztató Sekiro: Shadows Die Twice kiadását köszönheti. Ebből a részletből már nem nehéz kitalálni, hogy a Sekiro miért szerepel álmaink Game Pass-újoncainak listáján, de a megfejtésben segít a tesztünk is.  

Prototype

A Radical Entertainment által fejlesztett, 2009-es sandbox alapú akció-kalandjátékban Manhattanben találtuk magunkat Alex Mercert irányítva, aki egy vírus hatására genetikailag mutálódott és elképesztő alakváltó képességekkel rendelkezett, míg a 2012-es folytatásban már a vírust elpusztítani kívánó James Heller képében randalírozhattunk. Mindkettő rész eredetileg PC-re és Xbox 360-ra jött (a PlayStation 3-on kívül), de a 2015-ös Prototype Biohazard Bundle elhozta őket Xbox One-ra, beleértve a DLC-ket is. Dedikált Xbox Series X|S patchet ugyan még nem kapott a Prototype-duó, de biztosak vagyunk benne, hogy az új konzolokon sem lenne rossz érzés magunkba építeni a fél várost.

Ti egyetértetek a listával? Milyen címekkel egészítenétek még ki?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)