Hirdetés

Több ezer PlayStation 4-es játék fut majd PS5-ön

|

Folyamatosan tesztelik a PlayStation 4-es címeket, és az eddig kipróbáltak 99%-a simán megy az új konzolokon is.

Hirdetés

A visszafelé kompatibilitás a Microsoftnak köszönhetően nagy hangsúlyt kapott a jelenlegi generációban - bár eredetileg nem úgy tervezték meg az Xbox One-t, hogy 360-as vagy régebbi címeket is futtasson, a hardver végül képes volt emulációra, így számos klasszikust vehettünk újra elő anélkül, hogy le kellene porolni a régi gépet. Most már mind a zöldek, mind a kékek odafigyeltek arra, hogy az elavuló hardverek ne állják útját a nosztalgiázásnak: az Xbox Series X a teljes One-os kínálattal megbirkózik, a PlayStation 5 pedig a jelenlegi generációs felhozatal nagy részét futtatja.

Hirdetés

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke elmondta, a több ezer, a cég által tesztelt játék közül nagyon kevés volt, ami nem működött, 99%-ban sikert értek el. Azt nem tudni, hogy pontosan mivel nem fogunk tudni játszani az új gépeken, de remélhetőleg közzétesznek erről egy listát idővel.

A cég még 3-4 évig támogatni fogja a PS4-et, amíg nem lesz olyan mértékű az átállás, hogy másképp kelljen optimalizálni az erőforrásokat. A közeljövő Sony-féle újdonságai közül a Horizon Forbidden West, a Spider-Man: Miles Morales és a Sackboy - A Big Adventure biztosan megjelenik a korábbi konzolokra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)