Hirdetés

Több millió videóról vették le a reklámokat, újabb támogatókat veszített a YouTube

|

Úgy tűnik, lassan kezdi teljesen elveszíteni a YouTube a kontrollt a platform fölött, ahová annyi videó kerül fel, hogy azokat lehetetlen keretek közé szorítani.

Hirdetés

A Vice News értesülései szerint a YouTube 270 felhasználói fiókot és 150 ezer videót törölt, 625 ezer alatt pedig kikapcsolta a kommenteket, mert ott gyerekeket próbáltak meg zaklatni különböző aberrált emberek. Ezzel egy időben olyan nagy cégek, mint az Adidas, a Cadbury vagy épp a HP befagyasztották a saját reklámjaikat, mert azok ilyen jellegű videóknál jelentek meg.

Hirdetés

Egyre többen próbálnak meg visszaélni a platform adta lehetőségekkel, és kihasználni, zaklatni a videókat néző gyerekeket. Az elmúlt héten 50 ezer fiók közel kétmillió videójáról vették le a reklámokat, mert a tartalom nem volt családbarát.

A gyerekeket veszélyeztető tartalom elfogadhatatlan a számunkra.

- olvasható a YouTube hivatalos nyilatkozatában. Az elmúlt hetekben az is nagy port kavart, hogy a kereséseket kiegészítő algoritmus pedofil vonatkozású ajánlatokkal állt elő. Ezeket már törölték, a mérnökök pedig vizsálják, mi okozhatta, hogy ilyen jellegű ajánlások egyáltalán bekerültek a rendszerbe.

A tartalomgyártóknak már az elmúlt hónapok során is elég sok akadállyal kellett megküzdeniük, ha újabb reklámozók szállnak ki, az csak fokozza majd a helyzetet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)