Hirdetés

Több, mint 11,000-en vesztették el munkahelyüket 2008 óta a játékiparban

|

Sajnálatos módon a gazdasági válság következtében a 2008-as év vége óta eddig 11,500-an vesztették munkahelyüket a videojáték-iparban.

Hirdetés

Az M2 Research csoport által végzett felmérésből kiderült, hogy a késő 2008-ban kezdődött gazdasági válság óta 11,488 dolgozót bocsátottak el a videojáték-fejlesztő és kiadó cégek. Ezek a kirúgások 95 stúdió embereit érintették, melyek közül 52 stúdió székhelye Amerikában található.

Az elbocsátások többsége a "fejlesztői szinten" történt. 18 stúdió szünt meg, köztük a Pandemic, a 3DRealms, két Midway stúdió, valamint az Ensemble Studios. Sajnálatos, de szükségszerű lépések voltak ezek, és a 11,488 elbocsátott dolgozó közül sokak máshol kaptak munkát, vagy új stúdiót alapítottak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)