Hirdetés

Több mint egymillió Lost Ark fiókot bannoltak a készítők

|

A játék egyik legnagyobb problémáján is segítettek a Lost Ark alkotói azzal, hogy rengeteg, főleg botként farmoló fiókot tiltottak ki a játékból.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Lost Ark rajtja nem csak tiszavirágú sikert hozott a készítőknek. Ez csak egyetlen szempontból rossz hír: a review bombingot is kiváltó probléma, azaz hogy sokáig kell sorban állni a játék szervereinél egy aktívabb időszakban, továbbra is fennáll. A játékosok beszámolói szerint viszont sokat javított a helyzeten, hogy a hétvégén rengeteg felhasználói fiókot tiltottak ki a készítők.

Ezt persze nem tették meg alapos ok nélkül, a Smilegate csapata ugyanis egymilliónál is több olyan fiókot talált, amin a jelek szerint nem valódi játékosok játszottak, hanem botok farmoltak - feltehetően azért, hogy gazdáik megkerülhessék a játékbeli mikrotranzakciókat, vagy másoknak értékesítsék a megszerzett lootot.

Hirdetés

A tömeges tiltásról szóló blogposztban egyébként elismerte a Lost Ark mögött álló gárda, hogy a banhammer lesújthatott néhány teljesen tisztességes játékosra is, nekik azt ígérik, hogy amennyiben felveszik a kapcsolatot a terméktámogatást nyújtó csapattal, visszakapják a fiókjukat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A banhullámot bejelentő Twitter-bejegyzésre egyébként sok játékos válaszolt, beszámolóik szerint a belépésre várakozók sorai is jelentősen megrövidültek. Egy hozzászóló azt írta, az ő szerverén nyolcezerfős sorok helyett ezer játékos alá csökkent a várakozók száma, míg egy másik arról számolt be, hogy 15-20 ezer helyett 5-10 ezer játékos belépését kell általában megvárnia, mielőtt ő következik.

A Lost Ark készítői ezzel együtt azt ígérték nemrég, hogy keresik a megoldásokat a szerverek telítettségére, illetve a matchmaking körülményes mivoltára is. Továbbá a mostani blogposztban azt is vállalták az alkotók, hogy a botok ellen is folytatják a harcot, a későbbi tiltási hullámok előtt pedig mindenképp finomítani tervezik a kamu játékosok kiszűrésére használt módszereket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)