Hirdetés

Több pénzből készülhet a volt Warcraft- és StarCraft-fejlesztők RTS-e

|

A Frost Giant Studios projektjébe a League of Legends és a PUBG kiadója is befektetett.

Hirdetés

Tim Campbell és Tim Morten kettőse még 2020-ban alapított közösen új játékfejlesztő csapatot, szakmai múltjuk alapján pedig nem meglepő, hogy a Frost Giant Studios egy RTS készítését jelentette be tavaly.

Úgy tűnik, a projekt lassan, de biztosan halad a megjelenés felé, az alkotók pedig nemrég biztosították, hogy a lehető legkevesebb téren kelljen kompromisszumot kötniük, és ne fogyjanak ki idő előtt a fejlesztésre költhető büdzséből.

Hirdetés

A kaliforniai stúdiónak a Black Desert Online és a PUBG útját is egyengető Kakao Games segített befektetőket szerezni a projekthez, akik között (egyébként immár másodszor) ott volt a Riot Games is. A résztvevő cégek ebben a körben összesen huszonötmillió dollárt dobtak be a kalapba, ezzel összesen már 34,7 millió dollárnál jár a játék költségvetése, amit még nem jelentettek be, de a tervek szerint még 2022-ben lelepleznek.

Az alkotók elmondták, hogy a büdzsé bővítése lehetővé teszi a stúdiónak, hogy nagyobb irodába költözzenek, amire szükségük is lesz, ugyanis csapatuk harminc körüliről ötven fő környékére nő, emellett technológiai fejlesztéseket is finanszíroznak majd a most megszerzett pénzből.

Ezen a téren egyébként sem állt rosszul a csapat, ugyanis egy elavultabb (vagy ha optimistábban akarunk fogalmazni, jól bejáratott) motor helyett az Epic jelenlegi csúcstechnológiáját képviselő Unreal Engine 5-tel vágtak bele valós idejű stratégiájuk fejlesztésbe a Frost Giantnél.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A sajtóközleményben egyébként annyit árultak még el a készülő játékról, hogy az alkotók reményei szerint nem csak az RTS műfaj veteránjainak, hanem kezdőknek és a tehetséges pálya- és modkészítőknek is ideális lesz majd. Emellett elmondták, hogy a kísérletezni fognak a kooperatív játék lehetőségével is, így akár ilyen mód is várható a feltételezett kompetitív meccsek és kampány mellé.

Ti mit gondoltok, jogosan reménykednek még a Frost Giantnél, hogy lehet nagy játékosbázisa egy új RTS-nek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)