Hirdetés

Több PlayStation-exkluzív játék jöhet PS5-re, mint bármely korábbi Sony konzolra

|

Jim Ryan szerint a háttérben történt befektetések kiváló, csak PS5-ön játszható címeket hoznak majd a jövőben.

Hirdetés

Ugyan a konzoleladások tekintetében ebben a generációban is kényelmesen vezet a PlayStation az Xboxszal szemben, a Sonynak fájhatott a feje a Bloomberg-cikk miatt, amiből többek között kiderült, hogy a Days Gone folytatására sem kapott engedélyt a Bend Studio. A Sony belsős stúdióinak helyzetéről nyilatkozó fejlesztők azt a képet festették, hogy a PS gyártói kizárólag a legnagyobb stúdióiknak engedik, hogy saját kreatív projektjeiken dolgoznak, ez alapján pedig a játékosok is joggal aggódhatnak, hogy hosszú távon is megmarad-e a kiváló exkluzívfelhozatal. Ennek kapcsán igyekezett mindenkit megnyugtatni az anyacég, a Sony Interactive Entertainment elnöke.

Hirdetés

Jim Ryan egy japán lapnak, a Nikkeinek nyilatkozott, a tőle idézett mondatok alapján pedig úgy tűnik, arra törekedett, hogy a látványos felvásárlásokat eszközölő Microsofttal némileg szembeállítsa saját cégét, de egyben biztosítson mindenkit, hogy nem kerültek lépéshátrányba.

"Csendben, de folyamatosan fektetünk magas minőségű játékokba a PlayStation számára, és biztosítjuk, hogy a PS5 generációjában több dedikált szoftver lesz, mint korábban bármikor."

- mondta.

"Többször vettünk részt cégegyesítésekben és felvásárlásokban, beleértve az Insomniac Games-t az Egyesült Államokban. Ezt a lehetőséget a jövőben sem zárjuk ki" - tette hozzá Ryan, aki magyarázkodni volt kénytelen a SIE saját japán stúdiójának bezárása kapcsán is, és elmondta, hogy továbbra is elkötelezettek a japán piac iránt.

"Fontos számunkra, hogy olyan szoftvereket is biztosítsunk, ami illik a japán játékos közöséghez, és a PS5 a kezdetektől fogva sok japán fejlesztőktől származó játékkal rendelkezik. Tovább erősítjük majd a japán fejlesztőkkel meglévő kapcsolatunkat és olyan tartalmat adunk ki a PS5-re, ami illik a piachoz."

A Sony videojátékos részlegének feje reagált a PlayStation 5 készlethiányára is. Elmondta, hogy a koronavírus-helyzet és a félvezetők hiánya is hátráltatták a gyártást, de a 2021-es év során javulni fog az ellátottság. Kitért továbbá arra is, hogy PC-re is sok játékot terveznek kiadni a jövőben, a Days Gone tehát közel sem az utolsó termékük, ami a platformra látogat.

Mit gondoltok, szerintetek megnyugtató a Sony válasza az exkluzív felhozatallal kapcsolatos aggályokra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)