Hirdetés

Többjátékos spin-offot kap és ambiciózus folytatással bővülhet a Control

|

A Remedy világépítésbe kezd a 2019-es sikerjáték alapjain.

Hirdetés

A Quantum Break vegyes fogadtatása után a két éve megjelent Control sikerrel öregbítette tovább a Max Payne-széria és a zseniális Alan Wake mögött álló Remedy Entertainment hírnevét, hiszen az izgalmas világ mellé még egy kifejezetten élvezetes harcrendszert is letett az asztalra.

A finn csapat ezért nem is akarja még elengedni, nemrég ugyanis bejelentettek egy új megállapodást a játékot kiadó 505 Gamesszel, melynek első gyümölcse egy többjátékos Control spin-off lesz, ami éles váltás a Remedy single-player fókuszú portfóliójában (habár a stúdió már 2016-ban is pedzegette a témát).

Hirdetés

A Project Condor kódnevű projekt azonban a tervek szerint csak az első a sorban, a fejlesztő ugyanis a világépítés útjára lépne.

"A Control elsősorban egy világ, amely történetek, események és karakterek sokaságának ad helyet. Olyan helyet, ahol váratlan, furcsa és rendkívüli dolgok történnek. Ezt Jesse belépésével indítottuk el az Oldest House-ba, de még többet is tartogat ez a világ. Oh, még sokkal többet. A Project Condor ennek a manifesztációja lesz."

- írja a bejelentés kapcsán Mikael Kasurinen, a Control franchise játékokért felelős vezetője. Közleményében arra is kitér, hogy a multis fordulat kapcsán számít némi kétkedésre az egyjátékos projektekhez szokott közönségük részéről, de bízik benne, hogy sikerrel veszik az akadályt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

"Tudjuk, hogy lesz némi szkepticizmus a multiplayerrel kapcsolatban. De úgy gondolom, hogy képesek vagyunk közös élményeket teremteni anélkül, hogy kompromittálnánk a ránk jellemző egyedi DNS-t, vagy a történeteket, melyeket el akarunk mesélni. Igen, át kell gondolnunk a megközelítéseinket, a technikánkat és a gondolkodásmódunkat, de izgalmas kihívásként tekintünk erre: vajon hogyan nézne ki egy multiplayer játék a Remedytől?"

A bejelentés mellé kaptunk egy concept artot is, ami a leírás szerint "elég jól elmondja", hogy miről szól majd a Condor.

A képet elnézve mi valamiféle co-op mókára tippelnénk, a jelek szerint viszont jó darabig ez lesz az összes infónk, Kasurinen ugyanis azzal zárja sorait, hogy "sok időbe" telik még, mire többet is megmutatnak a Control világát bővítő projektekről.  

Nem a multis spin-off ugyanis az egyetlen betervezett újdonság: az 505 Games közleménye röviden megemlít egy "nagyobb költségvetésű Control játékot" is, melynek elkészítéséhez már felvázolták az együttműködési feltételeket a Remedyvel, ám ez a jövőben még további egyeztetéseket igényel.

A finnek ugyanakkor nem csak a Control bővítésén szorgoskodnak, hiszen ők fejlesztik az online taktikai lövölde CrossfireX egyjátékos kampányát is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)