Hirdetés

Többször temették már, de úgy tűnik, mégis elkészül a Dead Island 2

|

Egy ideje nem hallottunk róla, hogy halad-e a Dead Island 2 fejlesztése, de egy friss pletyka szerint már nincs messze egy újbóli bemutató.

Hirdetés

Nem csoda, hogy ősszel a már rég bejelentett, de a megjelenéssel azóta is adós játékok listájára az első helyen került fel a Dead Island 2, ami közel nyolc éve, a 2014-es E3-on emelte meg a zombis játékok rajongóinak pulzusát, érdemi fejleménnyel viszont a nem sokkal későbbi Gamescom óta nem szolgált. A számos, a projektre vonatkozó aggasztó hír után viszont most egy biztató pletyka látott napvilágot vele kapcsolatban, egy szivárogtató szerint a játék él, és ütemesen halad a megjelenés felé.

Azért lehettünk szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a 2011-es nyílt világú Dead Island folytatása elkészül-e valaha, mert a fejlesztést eredetileg végző Techland kihátrált, hogy saját, igencsak hasonló projektjére, a Dying Lightra koncentráljon.

Hirdetés

A kiadóként a játék útját egyengető Deep Silver pedig nehezen talált új fejlesztőgárdát a Dead Island 2-nek, majd a munkát megkezdő Yager Development csapatával kreatív nézeteltérések miatt felbontották a kapcsolatot. Ezt követően a LittleBigPlanet 3-ról is ismert Sumo Digital közreműködését is bejelentették, de 2019-ben már arról számolt be az ekkor már az Embracer Grouphoz került kiadó, hogy a Dambuster Studiosnak adták át a stafétát.

Az azóta beállt viszonylagos csend miatt visszatérhettek a játék jövőjét illető kételyek, de a belsős információkat rendre kiszivárogtató Tom Henderson nemrég egy YouTube-videójában azt állította, nincs okunk aggodalomra. Elmondása szerint ugyanis a fejlesztés továbbra is folyik, sőt, kifejezetten jó ütemben halad. Ha pedig további problémák nem állják a Dead Island 2 útját, 2022 végén akár meg is jelenhet, de egy esetleges csúszás is inkább csak 2023 elejéig halaszthatja el a zombitrancsírozást. Emiatt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy újra bemutatják a játékot, immár friss játékmenettel népszerűsítve azt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az utóbbi években egyébként többek között egy álláshirdetés kapcsán írtunk az akciójátékról, amiből kiderült, valószínűleg a jelenlegi generációs konzolokra is kiadják majd, illetve beszámoltunk arról a pletykáról is, ami szerint a Dead Island 2 Epic Games Store-exkluzív lehet PC-n. Továbbá egy olyan hír is befutott, aminek a ténylegesen megjelenő termékre nincs nagy hatása, a 2020-ban kiszivárgott demó ugyanis a Yager elképzeléseit tükrözte, így azóta minden bizonnyal alaposan átalakult a koncepció.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)