Hirdetés

Tokyo Game Show 2015 - Sony sajtókonferencia összefoglaló

|

A Gamescomot kihagyta ugyan a Sony, de nem sokkal később a Tokyo Game Show előtt annyi újdonságot zúdított ránk a PlayStation 4 gyártója mind a konzollal, mind a játékokkal kapcsolatban, hogy összefoglalni sem volt egyszerű feladat.

Hirdetés

A Tokyo Game Show elég izgalmasnak ígérkezett már a különböző kiadók felhozatalát a kiállítás előtt látva is, a Sony viszont, ahogy azt egy nagy showhoz illik, egy komoly sajtókonferenciával is megfejelte mindezt a kiállítás előtt. A saját játékokat, külső kiadók címeit, és hardveres újdonságokat is leleplező bemutató pedig nem hagyott maga után kívánnivalót.

Yoshida Shuhei nem is húzta sokáig az időt, ahogy elmondta, ez elsősorban a Sony Computer Entertainment Japan-Asia konferenciája volt, így rögtön el is kezdték megmutatni a saját stúdiók munkáit, kezdve a From Software-rel közösen készített Bloodborne első DLC-jének leleplezésével, a The Old Huntershez pedig nem csupán egy trailert, de a megjelenés dátumát, és egy, a DLC-t is tartalmazó különleges kiadás bejelentését is megkaptuk. Ezt egy teljesen más stílusú játék, az új Minna no Golf leleplezése követte, ami egy rendkívül könnyed, cuki golfjáték, és szintén az SCE japán stúdiójának gondozásában készül.

Ezt az elég jól sikerült Gravity Rush visszatérésének bejelentése követte, ami ezúttal nem a PlayStation Vitán, hanem a PlayStation 4-en száll harcba a rajongók kegyeiért. Ez a bejelentés tulajdonképpen kettő volt egy csomagban, ugyanis az első rész felújított változata után gyorsan leleplezték a folytatást is, aminek a megjelenéséről a 2016-os évnél közelebbit nem tudunk.

A gravitáció szabályait felrúgó kalandokat egy gyors montázs követte azokról a PlayStation-exkluzív címekről, amiket már korábban megismerhettünk, majd a Ubisoft kötelékéből Steve Miller sétált ki a színpadra, ezzel megkezdve a más kiadók vendégszereplésének hosszú sorát. Egyrészt szóba került a For Honor, aminek kapcsán a szamuráj karakterosztályt ismerhettük meg, továbbá megmutatta nekünk az Assassin's Creed Syndicate első DLC-jét, amiben egy újabb történelmi figura, Hasfelmetsző Jack tűnik fel.

A franciák játékait ismét egy japán kiadó, a Sega képviselője követte, aki szintén nem kispályázott, és a Yakuza-sorozattal kapcsolatban ejtett el két komoly bejelentést. A Yakuza 6 leleplezése mellett kiderült, hogy készül a Yakuza Kiwami is, aminem más lesz, mint a sorozat első részének felújított változata, kiegészítve azokkal a tartalmakkal, amit anno a hardveres korlátok miatt ki kellett hagyniuk a játékból. Nem ez volt az egyetlen nagy multú sorozat, aminek egy új részét leplezték le a Sony konferenciáján, ugyanis az SNK Playmore is itt mutatta be egy videóban a The King of Fighters XIV-et, ami a már öt éve szunnyadó verkedős széria új epizódja lesz.

A Sonynál vendégeskedő japán kiadók sorát a Bandai Namco folytatta, akik egy ütős Just Cause 3 montázs, egy Phantasy Star Online 2 trailer, és egy Star Wars Battlefront-összeállítás után vették át a szót. Ők többek között a Japánban elképesztő népszerűségnek örvendő One Piece következő játékadaptációját jelentették be, majd a Koei Tecmónak adták át a stafétát, akik a Toukiden 2 mellett egy régen várt szamurájos játékot, a Ni-Oh-t is leleplezték, aminek a dorgatókönyvét Kurosawa Akira, az egyik legjelentősebb japán filmrendező írta.

Aki eddigre már nem tudta követni az újdonságoknak, azokkal még jobban kibabrált a Square Enix, akik nem csupán egy új World of Final Fantasy-trailert dobtak be a közösbe, hanem a Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter PS4-es megjelenését is bejelentették, és később az előadás során még a Dragon Quest Builderst is megmutatták, és leleplezték a Dragon Quest Heroes II-t is. A Capcom is tiszteletét tette a színpadon, egy vadonat új Resident Evil-játék bejelentésével, ami egy kompetitív FPS lesz, és az első trailer után néhány screenshoton is megcsodálhattuk a sorozat horror-gyökereitól eléggé eltávolodó, de rendkívül érdekes spinoffot.

Nekem a konferencia legjapánabb pillanata a rendkívül népszerű interaktív sztori, a Danganrampa harmadik részének leleplezése volt, amit külső szemlélőknek első látásra azért nem éppen egyszerű átlátni. Ennél viszont sokkal ismerősebb terepet jelentett a Treyarch egyik vezetőjének videóüzenete, aki megköszönte a PlayStation-rajongók lelkesedését és támogatását a konzolra nemrég az Xboxtól átigazoló Call of Duty-széria felé, ezt pedig a Black Ops III egy új trailere követte. Ezzel a Sony vissza is kanyarodott a PlayStation saját dolgai felé, folytatva egy csomó hardveres bejelentéssel, köztük a cserélhető, színes HDD-fedelekkel, az átlátszó borítású, Crystal kontrollerrel, és egy új, vezetéknélküli sztereó-fejhallgató leleplezésével, bár ez utóbbi úgy tűnik, csak Japánban jelenik meg.

A Sony bejelentette egy hangulatos videó levetítése után, hogy holnaptól Japánban is elindul a PlayStation Now nyílt bétája, ráadásul a PS4, a PS Vita és a PS TV mellett más eszközökre is szeretnék kiterjeszteni a szolgáltatást, köztük Bravia-termékekre (tehát valószínűleg okostévékre), és Blu-Ray lejátszókra is. Ezután még két nagy híre volt számunkra a konzolgyártónak, egyrészt a (némi hiányérzetet maga után hagyó) PlayStation VR név leleplezése, ami a Project Morpheus kódnevet váltja, illetve a PlayStation 4 árának csökkentése, ami egyelőre csak Japánt érinti, de valószínűleg egy világméretű terv első lépése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)