Hirdetés

Tom Clancy's The Division 2 - amikor vége van, akkor kezdődik igazán

|

Egy looter-shooter sikere az endgame tartalmon áll vagy bukik. A Division 2-nek pedig nincs oka szégyenkezni.

Hirdetés

A Massive Entertainment tanult a 2016-os Division legnagyobb hibájából és megkétszerezte erőfeszítéseit a végjáték kidolgozásában. A sztori küldetéseket olyan 10-15 óra alatt végig lehet darálni, de az igazi megmérettetés csak ezután érkezik. A Black Tusks alakulatok az utolsó sztoriküldetés befejezése után megszállják az egész várost, az összes addig felszabadított terület az ő uralmuk alá kerül. Vagyis kezdhetünk mindent elöről.

Hirdetés

A világ nem elég

Ismét teljesítenünk kell az összes küldetést, de ezúttal egy teljesen más felállást kapunk, a korábbi ellenséges frakciók helyett a Black Tusks elit kommandósaival kell megküzdenünk, ami nem is olyan nagy baj, legalább lesz egy kis változatosság ebben a részben. A fő cél az, hogy egyre feljebb araszoljuk a "World Tier" nehézségi fokozaton. Ezek között a küldetések teljesítésével, a strongholdok elfoglalásával és a felszerelésünk szintjének emelésével (gear score) válthatunk, a cél az ötös, a legerősebb szint elérése (ez momentán még nincs a játékban, a hibák javítása után fogják élesíteni).

Ezen a szinten már összeszedhetünk olyan felszereléseket, melyek elegendőek lesznek ahhoz, hogy a később megjelenő 8 fős raideken se fogjuk padlót az első golyózáporban. Érdemes minél gyorsabban megugrani ezeket a szinteket, ehhez pedig a legegyszerűbb út az, ha saját magunknak készítünk felszereléseket a Fehér Házban. Nem szükséges ezeket ténylegesen használni, akkor is beleszámítja a felszerelés pontokat, ha az történetesen a hátizsákban porosodik.

Egzotikumra fáj a fogunk

A Division 2 nevesített stukkerei jelen pillanatban a játék legerősebb lőfegyverei. Eddig összesen hat darabot (két shotgun, két gépfegyver, egy pisztoly és egy SMG) találtak meg ezekből a játékosok. Ezek közül van, amelyiket az előrendelők kaptak meg, van, amelyik véletlenszerűen esik, de olyan is akad, amelyiknek az alkatrészeit kell összeszedni különböző strongholdokban, vagy éppen kulcsos ládákat kell nyitogatnunk és reménykedni a jószerencsében. Amennyiben narancssárga tárgy esik ki valamelyik ládából, akkor érezzük magunkat nagyon szerencsésnek és kezdjünk el agyalni azon, hogy miként alakítsuk át a buildünket olyanra, hogy ezek a szépségek a leghatékonyabbak legyenek a kezünkben.

Boba Fett beájulna

New York utcáin még csak 15 nevesített boss őrjáratozott, ez a szám most 52-re emelkedett. Az összes őrjáratot levadászva bónusz jutalmat kapunk és mind az 52 újraéled, így indulhat ismét a vadászat. Washington utcáin emellett időnként összefuthatunk egy alvilági figurával, aki információkkal seftel. Egy megbízás teljesítése után megadja a partnere (Cassie Mendoza) tartózkodási helyét, aki különleges fegyverekkel üzletel. Nála nagyon jó nevesített fegyvereket vásárolhatunk, ráadásul az árukészlete néhány naponta frissül, így érdemes őt rendszeresen felkeresni. Internetes pletykák szerint idővel egzotikus fegyvereket is fog árusítani. Nos, ezt jelen pillanatban nem tudom megerősíteni, de azért kétnaponta visszanézek hozzá, biztos ami biztos.

Az első rész rettegett vadászai is visszatértek, pontosan egy tucat van belőlük. Őket elég nehéz megtalálni, nem alacsonyodnak le minden jöttment kihívóhoz. Ezek a rendkívül veszedelmes ellenfelek egy maszkot hagynak maguk után, amit aztán magunkra ölthetünk. Amennyiben ilyen álarcos játékossal találkozunk a Dark Zoneban, kétszer is gondoljuk meg, hogy betámadjuk, mivel csak a legjobbaknak van esélye túlélni az összecsapást a vadászokkal.

50 óra játék után itt tartok itt, eddig még minden egyes bejelentkezés után találtam valami érdekes elfoglaltságot. A Ubisoft ígérete szerint folyamatosan jönnek az új és ingyenes tartalmak a játékhoz, így nagyon úgy néz ki, hogy a "looter-shooter" kategóriában a Division 2 a befutó.

Hamarosan érkezik az átfogó Division 2 tesztünk, de igyekszünk addig is minél több tippet megosztani veletek, hogy a lehető legtöbbet hozhassátok ki a játékból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)