Hirdetés

Tom Clancy's The Division 2 - mit tudnak az egyes specializációk?

|

A harmincadik szint elérése után mindenki választhat egy specializációt. Segítünk eldönteni, hogy melyiket érdemes.

Hirdetés

A Division 2-ben - mint minden hasonló looter-shooterben - a harmincadik szint elérése után kezdődik az igazi móka. A három ellenséges főhadiszállás elfoglalása után átlépünk a World Tier 1 nehézségi szintre, innentől kezdve használhatjuk a specializációkat és az ezekhez tartozó különleges, negyedik fegyvert.

Hirdetés

Robbantó leszel vagy mesterlövész?

A Fehér Házban a szállásmester mellett (közvetlenül a bejárattól balra) találjuk a specializációs asztalt. Itt választhatjuk ki három lehetőség közül, hogy milyen irányba kívánunk elmozdulni. Fontos tudni, hogy ez a választás nem egy életre szól, bármikor meggondolhatjuk magunkat és válthatunk. Mindhárom fegyverhez kapunk egy-egy skillfát, amin végighaladva új képességekkel erősíthetjük magunkat, új cuccokat szerezhetünk. Arra figyeljünk nagyon, hogy specializáció váltáskor nemcsak a fegyver, de a skillfa is lecserélődik. Pontokat a skillfához a küldetések teljesítése után kapunk, és nem árt tudni, hogy a jutalompontokat csak ahhoz a specializációhoz használhatjuk fel, amellyel az adott küldetést teljesítettük, nincs átjárás a három rész között. 

A robbantási szakember (demolitionist) a nehézfegyverek szakértője, ő egy különleges gránátvetőt kap, melynek területre ható sebzését nem szabad lebecsülni. Ezt a fegyvert főként akkor érdemes bevetni, ha egy csoportba tömörülnek össze az ellenfelek. Futottam már olyan küldetéseket idegenekkel, ahol a kezdő csapást három-négy gránátvető adta. Ez a gyengébb ellenfeleket egyből elviszi, de az elitek páncélját csak megkarcolja. Lőszer csak korlátozott mennyiségben áll a rendelkezésünkre, így ésszel kell használnunk a fegyver adta előnyöket. A hozzá tartozó skillek főként azoknak lesznek hasznosak, akik egyedül szeretnék végigtolni a végjátékot. Én főleg ezt használtam, mivel PvE buildre, azon belül is az LMG fegyverekre szakosodtam már az első részben is. Speciális gránátja vérzést okoz, illetve hasznos az is, hogy 60 másodpercenként egyszer nem hat rá egy robbanás.

A túlélő beállítottságú ügynökök (survivalist) egy különleges számszeríjat kapnak, mely robbanó nyilakat lő ki. Talán ez a leggyengébb a három egyedi fegyver közül, de biztosan lesz olyan, aki megszereti, még annak ellenére is, hogy nem lehet vele hang nélkül végezni az ellenfelekkel. Az ide tartozó skillek főként azokat fogják lázba hozni, akik szeretnek csapatban tevékenykedni, minden magára valamit is adó parti tárt karokkal várja a túlélőbajnokokat. A módosítói növelhetik a másoktól kapott életerő mértékét, gyújtógránátjával lángra lobbanthatja célpontjait, armor kitjeivel pedig a tíz méteres körzetében lévők páncélzatát is visszatöltheti.

A mesterlövészeket (sharpshooter) nem kell bemutatni, most is elképesztően erősek, volt szerencsém profival lövésszel tolni küldetéseket, mire lőtávolba értem, ő már végzett az ellenfelek többségével. Ezt a specializációt kimondottan arra találták ki, hogy a páncélozott eliteket még azelőtt kiszedje, hogy az elérné a védelmünket. Ehhez elég egy tár a különleges, 50-es kaliberű lőszerből, persze csak akkor, ha a lövések fejet találnak. Ugyanakkor olyannyira erős, hogy a lövedéket egy ellenfél nem állítja meg, egyszerre akár két célpontot is elintézhetünk, ha megvárjuk, hogy egymás takarásába érjenek. Skilljei is a hatékonyságát növelik: hatásosabb fejlövéseket adhatunk le vele, gyorsabban tölthetünk, csökkenthetjük a visszarúgást. Kaphat továbbá egy villanógránátot is.

A Division 2 specializációi segítségével kap még egy kis mélységet ez a remek játék. Ezzel persze együtt jár még egy kis grind, de abban az esetben, ha szorgalmasan megcsináljuk a napi küldetéseket, állhatatosan lépkedünk előre a World Tierekben és időnként összebandázunk haverokkal vagy normális idegenekkel, akkor bizony gyorsan maximalizálhatjuk ezeket az új képességeket. Ne legyenek illúzióink, a jövőben minden egyes apró előnyre szükségünk lesz, ha vissza szeretnénk foglalni Washington D.C.-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)