Hirdetés

Tom Clancy's The Division - ilyennek láttuk a bétát

|

Túl vagyunk a Tom Clancy's The Division első bétáján, és bár továbbra is nagyon nehéz lenne megmondani, milyen lesz a végeredmény, nagyon bizakodóak vagyunk a játékkal kapcsolatban.

Hirdetés

Már csak egy hónap választ el minket a Tom Clancy's The Division megjelenésétől, ami önmagában meghatározhatja a 2016-os év tavaszi szezonját. Persze itt van a Far Cry Primal meg még néhány nagyobb durranás, de vitathatatlanul a tavasz legjobban várt és egyben legígéretesebb játéka a Tom Clancy nevével fémjelzett poszt-apokaliptikus lövölde. A napokban mélyen elmerültünk a zárt bétatesztben, hogy kiderítsük, mennyire hozza az elvárt szintet. 

New York, New York

Ez a béta több szempontból is nagyon fontos volt. A játék nyilvánvalóan már közel végleges stádiumban van, a kételkedők pedig az elmúlt napok során meggyőződhettek arról, hogy ezúttal nem kell az elmúlt években már annyiszor látott fiaskótól tartanunk. Kétségtelen, hogy ez már nem az a játék, amit 3 éve az E3-on láttunk, de továbbra is gyönyörű. A város hihetetlenül részletes, az utolsó elhagyatott sarokig kidolgozott, és remekül érezteti, hogy egy egykor pezsgő város tetemén gázolunk keresztül. A játékmenet alapjai teljesen rendben vannak, néhány kisebb bugot leszámítva nem igazán lehet belekötni.

A fedezékrendszer egy megfontoltabb, taktikus játékmenetet tesz lehetővé, ami kifejezetten jól egészíti ki az RPG-s vonalat. Fontos, hogy a The Divisiont ne tévesszük össze egy hétköznapi kompetitív lövöldével, mert ez bizony sokkal inkább szerepjáték. Ebből adódóan nem is fogjuk egyetlen jól berántott fejlövéssel földre küldeni a többieket, cserébe viszont kellő odafigyeléssel mi is elmenekülhetünk majd a támadók elől.

Barát vagy ellenség?

A The Division legizgalmasabb pontja egyértelműen a Dark Zone, amely egy teljesen újszerű élményt kínál, ötvözve a PvP elemeket a túlélőjátékok alapjaival. Ha valaki messziről tüzelni kezd rád, az valószínűleg nem barátkozni akar, de aki óvatosan közel settenkedik, arról neked kell eldöntened, hogy lehetőséget adsz-e arra, hogy esetleg hátbaszúrjon, vagy épp te végzel ki könyörtelenül egy egyébként barátságos játékost. Mivel itt nincsenek frakciók, csak akkor alakul ki PvP szituáció, ha valaki önszántából átáll a sötét oldalra, és ahhoz, hogy ez a rendszer hosszútávon is fenntartható legyen, bizony tökéletes egyensúlyra és megfelelő jutalmazási rendszerre van szükség.

A Dark Zone egyébként egyedül és csapatban is nagyon szórakoztató, de mindkét esetben nyilvánvalóan teljesen más megközelítést kíván. Míg többedmagunkkal játszhatjuk az agresszort és sakkban tarthatjuk a magányos játékosokat, egyedül nagyon meg kell választanunk, mikor keveredünk tűzharcba. Nem rohangálhatunk az utcán, kocsiról kocsira lopakodva kell közlekednünk, mert ha beleakadunk egy fosztogató csapatba, akkor könnyen pórul járhatunk. A Rogue-rendszer nagyon ötletes, és ugyan még lehet mit finomhangolni rajta, a béta tapasztalatai alapján remélhetőleg sikerül majd polírozni. 

Vajon tényleg jó lesz?

Pár óra Dark Zone és néhány küldetés után egyelőre úgy tűnik, a The Division maximálisan megérdemli a figyelmet. A bétában viszonylag hamar hozzájutottunk a legjobb cuccokhoz, de élesben valószínűleg jobban meg kell dolgoznunk érte. Amellett, hogy csapatban játszva nagyon izgalmas, egyedül is élvezetes, és ez a legfontosabb egy ilyen jellegű játéknál. Sokat számít majd, hogy milyen a sztori, (ebből most még csak pár küldetést játszhattunk), de a kórházas ütközet nekünk határozottan tetszett. 

A játékosok remek ötletekkel álltak elő a fórumokon, és ha ezeket figyelembe is veszik a Ubisoft csapatai, amikor az utolsó simításokat végzik, akkor biztos vagyok benne, hogy az év egyik legjobb játékával lesz dolgunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)