Hirdetés

Szavazz: neked melyik a kedvenc Tomb Raider játékod az elmúlt 20 évből?

|

A korszakalkotó kockás idomoktól eljutottunk egészen a túlélésig, ezt pedig egy olyan legendás szériának köszönhetjük, amely ma ünnepli huszadik évfordulóját. Boldog születésnapot, Tomb Raider!

Hirdetés

Ezen a napon jelent meg húsz évvel ezelőtt a legelső Tomb Raider videojáték a Core Design fejlesztésében, az Eidos Interactive kiadásában. A két cég ekkor valószínűleg még nem is gondolta, hogy egy olyan franchise alapkövét fektetik le, amely később megannyi epizódot és mellékszálat termel ki magából és amely szobrot állít egy kockaidomokkal megáldott, kalandvágyó, angol régésznő, Lara Croft számára a játékhősök csarnokában.

2000-ig minden évben megjelent egy cím (II, III, The Last Revelation, Chronicles), valamint ezalatt két film Angelina Jolie-val, majd három év kihagyás után bemutatkozott a The Angel of Darkness, megint három múlva a Legend. Így érkeztünk el a 2007-es Anniversary kiadásig, amely az első két játék remake-je volt a Legend továbbfejlesztett grafikus motorjával készítve. A 2008-as Underworld után a rajongók legnagyobb meglepetésére egy spin-off következett a felülnézetes Lara Croft and the Guardian of Light képében, azonban nem kellett sokat várni, 2013-ban a Crystal Dynamics kezelésbe vette a brandet és a Square Enix támogatásával megalkotta minden idők legjobbját, a szimplán csak Tomb Raider névre keresztelt epizódot.

Két újabb mellékszálat (Lara Croft and the Temple of Osiris és a mobilos Lara Croft GO), valamint egy minőségi folytatást (Rise of the Tomb Raider) magunk mögött tudva most itt vagyunk, azon a napon, amikor 20 éves a sorozat és a teljesség igénye nélkül (mert akad még pár spin-off, amit nem említettünk) azt a kegyetlen kérdést tesszük fel nektek, hogy szerintetek melyik a legjobb rész az eddig megjelentek közül?

(Ha valamiért nem töltődne be, itt tudtok szavazni, az eredményeket pedig itt nézhetitek meg).

Powered byTypeform

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)