Hirdetés

Tomb Raider 9 - Lara, a túlélő?

|

Egyre több jel utal arra, hogy az újrakezdeni szándékozott Tomb Raider széria következő epizódját néhány héten belül bemutatják.

Hirdetés

A Game Informer aktuális számában található egy kétoldalas hirdetés (A Survivor is born), amit első blikkre semmi sem kapcsol a Tomb Raider franchise-hoz. Ám a magazin következő, december 6-án megjelenő számában címlapra kerülő alkotás minden valószínűség szerint a soron következő Tomb Raider epizódot takarja.



Ha egy picit megerőltetjük a fantáziánkat, valamint felidézzük mindazt, ami eddig kiszivárgott a Crystal Dynamics új Tomb Raideréről, akkor nem is oly nehéz felfedezni az összefüggéseket. Következzék egy zanzásított emlékeztető!
Az ifjú és tapasztalatlan Lara Croft egy kutatóhajó fedélzetén tartózkodik, ami szörnyű viharba kerül. A magatehetetlen vízi alkalmatosságot a gigantikus hullámok Japán partoktól távol, egy eldugott szigetre vetik, amely annak ellenére, hogy emberek keze nyomát viseli magán, furcsán elhagyatottnak tűnik. A magához térő Lara apránként deríti fel a szigetet, miközben elhatalmasodik rajta egy érzés, hogy valaki, vagy valami figyeli őt az árnyak mélyéről. A burokban felnőtt lány olyan leckét kap az élettől, ami szellemi és fizikai határainak átszakítására kényszeríti, olyan harcokba csöppen, amelyeket nem nyerhet meg. Csak egyet tehet, életben kell maradnia, bármi áron.



 - A nyílt, szabadon bejárható sziget a sűrű, már-már áthatolhatatlan dzsungeleken túl mélyen futó barlangrendszereket és ősi sírkamrákat (ez nem maradhat ki egyetlen TR-ből sem), számtalan természetes és mesterséges veszedelmet rejt. Időjárási effektek (eső, vihar,) és természeti jelenségek (pl. földcsuszamlás, vulkánkitörés) befolyásolják a játékmenetet.
 - Lara hosszú utat jár be, míg űzött vadból vadásszá nem válik. Ha szükséges, kitér ellenfelei útjából, megpróbálja átverni őket, észrevétlenül követni a nyomaikat, majd végezni velük, amikor épp a legkevésbé számítanak rá.
 - A harc brutális. Szemtől szemben vívjuk minden rendelkezésükre álló eszközzel, legyen szó égő fáklyáról, íjról, fejszéről, bozótvágó késről, vagy bármi másról. Némelyiket kötéllel kombinálva ideiglenes csáklyaszerűséget kapunk, amivel korábban megközelíthetetlen helyszínekre juthatunk el.
 - Lara mozgás közben sosem látott szabadságot élvez. Nem előre kijelölt utakon közlekedik. Ahol lehet, nekirohan, s átugrik egy szakadékon, felkapaszkodik a sziklafalon. Testét megrántva és kicsavarva képes irányt váltani a levegőben, így harc közben nem ott ér földet, ahol az ellenfele várná.
Várjuk ám szeretettel, ugyanakkor azt sem bánnánk, ha mellette a Lara Croft and the Guardian of Light vonalra is fordítanának figyelmet a jövőben, hiszen a letölthető játék az év talál legjobb co-op élményével ajándékozta meg kipróbálóit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)