Hirdetés

Tömegesen kérik vissza a pénzüket a felújított GTA trilógia vásárlói

|

Emellett intenzív review bombing formájában adnak hangot csalódottságuknak a játékosok.

Hirdetés

Nem tudjuk, mi késztette arra a részletekre máskor oly gondosan odafigyelő Rockstart, hogy egy lóhalálában összehozott, bugoktól hemzsegő remasterrel szúrja ki a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas rajongóinak szemét.

Érthetetlen, hogy  stúdió miért adta a nevét egy ilyen nyilvánvalóan elsietett projekthez (a virágokat a Grove Street Games öltözőjébe lehet küldeni, miután legördült a függöny), ahogy a Take-Two sem fogja zsebre tenni, amit ezért a csalódott játékosoktól kap.

Hirdetés

Azoktól a játékosoktól, akik zokon vették, hogy a rajt után szinte azonnal eltávolították a PC-s változatot a Rockstar launcheréből, amely előtte még méltóztatott összeomolni is, hogy teljes legyen az öröm. A hivatalos indoklás szerint azért nem kerülhetett még vissza, mert olyan fájlokat is tartalmazott a szóban forgó verzió, amilyeneket nem lett volna szabad. Mi a licencszerződések lejárta miatt kimaradó zenékre tippelünk.

Eközben egyre többen döntenek úgy, hogy visszakérik a pénzüket. A Rockstar mindenkit a support oldalra terel, és arra kéri a vásárlókat, hogy ott jelezzék igényüket egy web ticket formájában. Ehhez meg kell adnunk a megrendeléshez használt e-mail-címet, a vásárlás időpontját, és a Rockstartól kapott rendelési számot. Nem kötelező, de meg is indokolhatjuk, hogy miért szeretnénk visszacsinálni a boltot.

Mindezzel párhuzamosan záporoznak a rosszabbnál rosszabb felhasználói értékelések a Metacriticen. Pillanatnyilag 0,5 és 0,9 között mozog az átlag, a PlayStation 5 a csúcstartó de az sem olyan eredmény, amire bárki is büszke lehetne. Nem tudjuk, hogy a pontozók közül hányan vásárolták meg a játékot, de valószínűleg akkor sem lenne sokkal jobb a helyzet, ha kizárólag azok formálhatnának véleményt, akik fizettek érte.

Ha a Take Two és a Rockstar abban bízott, hogy majd a kritikusok elnézőek lesznek, úgy bizony melléfogott. A mi tesztünket itt találjátok, ha pedig a Metacriticen néztek körül, akkor azt fogjátok tapasztalni, hogy a switches kiadás mindössze két 4/10-es értékelést tud felmutatni, az Xbox Series X|S-s egy 7/10-est. A legtöbb teszt a PS5-ös változat alapján készült, szám szerint hat, és ezek súlyozott átlaga 64 pont.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)