Hirdetés

Tönkretette a játékodat a Resident Evil frissítés? Megjött a megoldás!

|

A Resident Evil 2 és 3 remake-je, illetve a Resident Evil 7 kaptak egy-egy nagyobb frissítést, ami még szebbé varázsolta őket, cserébe okozott egy rakat problémát a rajongóknak.

Hirdetés

A napokban megjelentek a Resident Evil 2 és 3 Remake és a Resident Evil 7 új generációs változatai. Azokkal együtt a PC-re befutottak az idevágó grafikai frissítések, amelyeknek köszönhetően valóban mutatósabbak lettek az említett játékok, viszont jelentősen meg is emeltkedtek a hardverkövetelményeik.

A játékokat ugyanis a frissítés után csak DX12-ben lehet futtatni, aminek köszönhetően már játszhatatlanok korábbi Windows verziókon, és egy rakat moddal sem hajlandóak együttműködni. Ez főleg a VR modok használóinak jelent komoly problémát.

Hirdetés

A történtek értelemszerűen komoly port kavartak a Resident Evil rajongóinak körében, és látva a káoszt a Capcom lépett is az ügyben. Néhány órával ezelőtt a Steammel együttműködve lehetővé tették, hogy visszafordítsuk a frissítéseket, és később is a számunkra megfelelő verziót tölthessük le.

A módszer nem túl bonyolult, de egy picit a motorháztető alá kell nyúlni:

  1. Nyisd meg a könyvtárad a Steam kliensben
  2. Keresd meg a választott játékot, és egy jobb klikk után válaszd ki a "Tulajdonságok" menüt
  3. A felugró ablakban navigálj a "BÉTÁK" részhez
  4. Az ott található legördülő menüből válaszd ki a "dx11_non-rt" opciót (jelszó nem szükséges)
  5. Zárd be az ablakot, és várd meg, amíg a Steam elvégzi a módosításokat
  6. Ezt követően már játszhatod a régi verziót
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Fontos hozzátenni, hogy a visszafelé frissítés törli az összes korábbi beállításainkat, így a finomhangolást újra el kell majd végezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)