Hirdetés

A 10 legemlékezetesebb állat a játékokban

|

Rengeteg említésre méltó hős és hősnő mentette már meg a világot a videojátékokban, de nem feledkezhetünk meg a négy (vagy akár több) lábbal rendelkező csodatevőkről sem.

Hirdetés

Ma ünnepeljük az Állatok Világnapját, melynek keretében nem csak az állatokról, de a természet védőszentjéről, Assisi Szent Ferencről is emlékezünk. Az állatok természetesen a videojátékokban is fontos szerepet játszanak, mi pedig összegyűjtöttünk néhányat a kedvenceinkből.

Crash Bandicoot

A Naughty Dog első PlayStation játékában bemutatkozó sávos bandikut már egy rakás játékban megmentette a világot, mi pedig alig várjuk, hogy ha csak egy feldolgozás formájában is, de ismét átélhessük a kalandjait.

Chocobo (Final Fantasy)

A Final Fantasy-sorozat második részében megjelenő röpképtelen madarak az első feltűnésük óta annyira népszerűek lettek, hogy időközben már saját sorozatot is kaptak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy fő szériában többet ne találkozhatnánk velük, a Final Fantasy XV-ben ismét vígan lovagolhatunk (madárgolhatunk?) majd a hátukon.

Dogmeat (Fallout)

Rengeteg társat választhatunk magunk köré a Fallout játékokban, de ezek közül egészen biztos, hogy Dogmeat a legnépszerűbb a rajongók körében. Dogmeat az egyetlen olyan társ a játékban, aki a döntéseinktől függetlenül feltétlenül kedvel minket, ez pedig mindent elárul a vitathatatlan értékéről.

Ecco the Dolphin

A magyar fejlesztésű Ecco the Dolphin még a 90-es évek elején jelent meg és valószínűleg a Sega Genesis-re megjelent változata a leghíresebb, de több platformon is elérhető volt. Ahhoz képest, hogy egy delfines kalandjátékról van szó, Ecco kalandja egy elég nyakatekert sci-fi történettel volt nyakon öntve, ráadásul kíméletlenül nehéz volt.

Sonic és barátai

Sonicot talán nem is kell senkinek bemutatni. A valamilyen oknál fogva kék színű sün és barátai már évtizedek óta szerepelnek játékokban még annak ellenére is, hogy az utóbbi időben nem sikerült eltalálni a tökéletes formulát.

Donkey Kong

Ha Nintendóról van szó, akkor mindenkinek a Super Mario Bros. vagy a Zelda jut eszébe, de nem feledkezhetünk meg a cég óriás gorillájáról sem, aki szintén rettentően sikeres platformerekben szerepelt már.

Epona (The Legend of Zelda)

Ha állatokról van szó, akkor nem mehetünk el szó nélkül Link hű társáról sem, hiszen már a sorozat legelismertebb része, az Ocarina of Time óta segíti a néma világmegmentőt.

Amaterasu (Okami)

Az Okami egy rendkívül egyedi, ugyanakkor meglehetősen alulértékelt játék. A hagyományos japán festészetet és népmeséket vegyítő akciójátékban a sintó hitvilágból ismerős napistennőt irányítjuk, aki egy farkas formáját öltve igyekszik megmenteni az otthonát a sötétségtől.

Pikachu (Pokémon)

Mindenképpen helye van a listán a Pokémon rikító sárga villámegerének, de ettől függetlenül nem tudom, mit lehetne még mondani, amit nem tudtok róla. Pikachu egy nem létező állat, aki az elmúlt 20 évben kulturális ikonná nőtte ki magát és mára az egész világon ismerik. Azt is érdemes megjegyezni, Pikachu szinkronhangja már a kezdetek óta ugyanaz a félreismerhetetlen hangú hölgy.

Agro (Shadow of the Colossus)

A Team Ico művészi értéket képviselő alkotása valószínűleg az egyik legkülönlegesebb játék, ami valaha készült. Hűséges lovunk, Agro pedig hihetetlenül fontos szerepet játszik a történetben már csak azért is, mert ő az egyetlen, aki magára maradt hősünk oldalán áll ebben a kietlen világban.

Ti mivel bővítenétek még ezt a listát? Ki volt a kedvenc állatotok a játékokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)