Hirdetés

10 játék, amit jó lenne újrakeverni

|

Az utóbbi pár évben megjelent pár igen jól sikerült remaster, ezen felbuzdulva pedig összegyűjtöttük, hogy mi melyik régi kedvenceket látnánk szívesen új köntösben.

Hirdetés

Nosztalgiázni mindig jó, ezt pedig természetesen a kiadók is tudják. Mostanában nagyon jó dolga van azoknak, akik szeretnek kedves emlékeket feleleveníteni, hiszen kiváló remasterek és remake-ek jelentek meg az utóbbi időben: elég csak visszaemlékezni a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-ra vagy a nemrég megjelent Shadow of the Colossusra. Természetesen ezek sikere után futószalagon készülnek az újabb darabok, mint pl. Dark Souls Remastered, úgyhogy összegyűjtöttük, hogy mi melyik játékokat látnánk szívesen felújítva.

Hirdetés

Mafia

Nem véletlen, hogy hatalmas várakozás és hype előzte meg a Mafia 3 megjelenését, hiszen a sorozat első része egy legendás műalkotás, ami a jól eltalált játékmenettel és a zseniális atmoszférával előkelő helyet vívott ki magának egy olyan műfajban, amit akkoriban abszolút a GTA-sorozat dominált. Sajnos a harmadik rész végül nem lett annyira jó, de egy remaster simán kárpótolna minket. Bár azzal is beérnénk, ha a negyedikkel visszatérnének a helyes útra.

Need For Speed: Underground

Erre lehet, hogy nem emlékeztek mindannyian, de egy ideig a Need For Speed sorozat neve egyet jelentett az egzotikus sportautókkal és különleges helyszínekkel, szóval mindenki eléggé meglepődött, amikor kiderült, hogy az Underground a Halálos Iramban filmekből ismerős utcai versenyzést fogja alapjául venni. A végeredmény zseniális lett és az EA azóta is próbálja elkapni ugyanazt a varázst, de sajnos egyszer sem sikerült úgy igazán. Talán egy remasterrel sikerülne?

Red Dead Redemption

A "GTA lovakkal" koncepció hallatán valószínűleg egyikünk sem hitte volna, hogy a Red Dead Redemption a Rockstar Games egyik legjobb játéka lesz, de aztán valami csoda folytán mégis így lett. A második részt természetesen izgatottan várjuk, de addig simán el tudnánk ütni az időt egy feltupírozott első résszel, főleg akkor, ha végre PC-n is beleugorhatnánk a vadnyugati kalandba.

Warcraft

Valószínűleg nem igazán kell magyarázni, hogy a Warcraft-sorozatnak mekkora jelentősége van a játékok történelmében, hiszen az egyik leginkább széles körben ismert és legnagyobb múltra visszatekintő szériáról van szó. A sorozat mind a stratégiai játékok, mind az online szerepjátékok fejlődésére hatással volt, de mégis az RTS műfaj az, amit a gyökereknek tekintünk, szóval nem lenne rossz lassan megünnepelni a kitartó sikert.

Tom Clancy'’s Splinter Cell-trilógia

A Splinter Cell-sorozat abban a szerencsés helyzetben van, hogy az újabb epizódjai sem lettek egyáltalán rosszak, viszont abban valószínűleg minden hardcore rajongó egyetért, hogy az első három rész számít a leginkább mérvadónak. Sam Fisher első kalandjainak helye van a lopakodós műfaj legjobbjai között, mostanra pedig már eltelt annyi idő, hogy érdemes lenne újra nekifutni ezeknek a címeknek is. Azt sem bánnánk, ha a Blacklistet pakolnák át felújítva PS4-re vagy Xbox One-ra, de itt is egy új rész lenne a legjobb.

Grand Theft Auto: Vice City (vagy az egész 3D-trilógia)

Elég gyakran elővesszük ezt a játékot és ez egyáltalán nem véletlen, hiszen ebben a részben a Rockstar Games tényleg mindent telibetalált. Habár a Grand Theft Auto V felidézte valamennyire a pálmafás hangulatot, azért mégsem ugyanolyan, mint a Vice City-ben megörökített 80-as évek. Talán egyszer a Rockstar Games is felismeri a remasterben rejlő potenciált? Vagy akkor már úgy lenne érdemes, hogy a GTA III-at és a San Andreast is mellérakják?

Spyro The Dragon-trilógia

Az Insomniac csapatát mostanában leginkább a Ratchet and Clank és a Resistance-sorozat miatt ismerjük, viszont a 90-es években a Naughty Doghoz hasonlóan ők is a kabalaállatos platformjáték-divathullámot lovagolták meg a zseniálisan hangulatos Spyro The Dragon szériával. A sorozat modernebb epizódjait már nem ők fejlesztették és ez sajnos érződik is rajtuk, szóval mi el tudnánk viselni, ha a Crash Bandicoothoz hasonlóan az eredeti Spyro trilógia is részesülne egy ráncfelvarrásban. Egyébként ha szerencsénk van, akkor ez hamarosan így is lesz, ugyanis egyesek szerint az Activision már dolgozik az ügyön.

Metal Gear Solid

Maradjunk annyiban, hogy a Metal Gear Survive nem a legfantáziadúsabb dolog, amit kezdeni lehet a Metal Gear márkanévvel, viszont ennek legalább van valami értékelhető kimenetele. Sajnos a Metal Gear Solid témájú pachinko gépről ez sokkal kevésbé mondható el és az a legszomorúbb az egészben, hogy a géphez gyönyörűen reprodukáltak jeleneteket a harmadik részből, így nagyon reméljük, hogy ezeket másra is tartogatják ezen kívül.

Legacy of Kain és Soul Reaver

Sajnos mostanra egy kicsit elfelejtődtek a Legacy of Kain és Soul Reaver játékok, pedig a több szempontból is egyedi és kiemelkedő alkotásokról van szó: sötét hangulat, kiváló hack'n'slash játékmenet és egy olyan összetett történet, aminek a filozófiai mélységét a mai napig sok játék megirigyelhetné. Pár éve volt egy nagyon ígéretes próbálkozás a sorozat feltámasztására, de azt sajnos elkaszálták, így a rajongók biztos örülnének neki, ha legalább egy remaster formájában újraélhetnék Kain és Raziel magvas gondolatokkal teli utazását.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Ezt a játékot valószínűleg nem kell különösebben bemutatni, hiszen a KotOR és annak folytatása a valaha készült legjobb Star Wars játékok között vannak számontartva. Sajnos a sorozat online folytatása már nem aratott ennyire osztatlan sikert, de minket valamelyest azért kárpótolna, ha legalább az eredeti történetet újrajátszhatnánk egy szebb kiadásban.

Ez persze csak a mi teljesen szubjektív listánk, szóval mindenképpen írjátok meg, hogy ti mely játékok és sorozatok új változatait látnátok szívesen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)