Hirdetés

2015 legjobban várt Xbox játékai

|

Halo 5: Guardians, Quantum Break, Fable Legends - 2015-ben nem csak népszerű Xbox-exkluzív franchise-ok bővülnek, de új címek is befutnak. Összegyűjtöttük 2015 top 10 legjobban várt Xbox játékát.

Hirdetés

Azt is mondhatnánk: a legjobban várt Xbox One játékokat. Az a helyzet, hogy a jelenlegi generációs konzolok elterjedése rohamosabb ütemben halad, mint azt a gyártók és fejlesztők várták, így már tényleg egyre kevésbé éri meg Xbox 360-ra játékot kiadni (világviszonylatban nézve néhány piacon, mint például hazánkban, még azért nem teljes az átállás). A multiplatform címek többnyire az öt fő platformot célozzák meg, de az Xbox-exkluzívak már szinte kivétel nélkül kizárólag a One-ra jönnek. Érkezik persze egy ScreamRide vagy az Xbox mellett PC-re is megjelenő Ori and the Blind Forest, amiket azért érdemes lesz 360-on is kipróbálni, de a 10+1-es listánkra csak a legizgalmasabb címek férhettek be, melyek ha nem is szigorúan exkluzívak, legalább ideiglenes exkluzivitást élveznek. Íme 2015 legjobban várt Xbox játéka, véletlenszerű sorrendben.

1. Rise of the Tomb Raider (Várható megjelenés: 2015 vége)

Kezdjük is azzal a játékkal, ami exkluzivitásával a legnagyobb botrányt robbantotta ki nemrég. A Rise of the Tomb Raider a nagysikerű 2013-as Tomb Raider reboot folytatása, amit rajongók ezrei, ha nem milliói fogadtak szívükbe... erre a Microsoft a gamescom 2014-en bejelenti, hogy bocsesz, Xbox-exkluzív lesz. Aztán pontosítottak, hogy csak egy darabig, és hogy azért Xbox One-ra és Xbox 360-ra is jön, de ez a dühöt csak részben csillapította. Ha megkapjuk később PC-re és PlayStationre, ha nem, az biztos, hogy idén csak az Xboxosok vethetik magukat bele az érettebb és harcedzettebb Lara kisasszony újabb kalandjaiba (és a halasztás gondolata meg sem fogan fejünkben). Végre sírhelyeket is fosztogathatunk majd, illetve úgy tudjuk, az Uncharted 4 közvetlen vetélytársának szánják, úgyhogy már csak emiatt is kiemelt figyelmet érdemel.

2. Halo 5: Guardians (Várható megjelenés: 2015. harmadik negyedév)

Nem nagyon kell ecsetelnünk, hogy a Halo 5 miért került fel a listára. A legnépszerűbb Xbox-exkluzív sorozat új részének bétáját jelen pillanatban is játszhatjuk, és az eddigi visszajelzések többnyire pozitívak, úgyhogy igazából fölösleges lenne bármi miatt aggódni, jó lesz megint. Végre visszatér Master Chief (a The Master Chief Collection után már épp kezdjük hiányolni), aki a Halo 4 eseményeit követően egy időre elvonult, de most Locke ügynökkel együtt küzd... valamiért. Locke szintén játszható karakter lesz, de még nem tiszta, milyen formában. Vele kezdünk, és csak később vesszük át az irányítást John-117 felett? Az egész játékot co-opra hegyezik ki? Sok a kérdés, de van még pár hónap arra, hogy minden választ megkapjunk.

3. Scalebound (Várható megjelenés: 2015)

A Platinum Games mindenhova beteszi a lábát, de a csapat teljesítménye elég hullámzó. A Vanquish jó lett, az Anarchy Reigns annyira nem, a Metal Gear Rising: Revengeance jól sikerült, a The Wonderful 101 egy kicsit kevésbé, aztán jött egy Bayonetta 2, amivel hatalmasat taroltak, és ezt ellensúlyozandó megjelent egy The Legend of Korra, melynek példányait sokan a kiásott E.T. Atari kazetták helyére tennék. Ha ez a tendencia folytatódik, a Scalebound szintén jó lesz. A tavalyi E3-on bejelentett játék már az első trailerével is lázba hozott minket: adott egy srác, aki miközben két sárkány (egy a haverja, egy annyira nem barátságos) harcol egymással, felcsapja Beats fülesét, majd hirtelen valamiféle túlvilági lovagi páncélt ölt magára, és egy íjjal száll be a küzdelembe. Nézzétek meg, szerintünk elég badass.

4. Quantum Break (Várható megjelenés: 2015. második negyedév)

A kezdetek óta az egyik legérdekesebb projektet a Remedy hegeszti, akiknek megannyi klasszikus mellett a múlt generációból az Alan Wake-et is köszönhetjük. Szintén sokat hallhattatok már róla, de röviden arról szól, hogy az idő manipulálásával kell a három főhőst terelgetni a városban, miután, nos, beüt a szar. Külön érdekes, hogy egy tévésorozattal fűzik össze, és attól függően, hogy hogyan játszunk, teljesen másképp értelmezhetjük a Quantum Break széria eseményeit, mint mások. Reméljük, nem fűzik annyira szorosan össze a kettőt, hogy az angolul nem olyan jól tudó játékosok ne élvezhessék vagy értsék a játék eseményeit. Kockázatos, de az eddig látottak után egyelőre csak mérsékelten aggódunk.

5. Cuphead (Várható megjelenés: 2015)

Az egyik leginkább figyelemfelkeltő Xbox One-os (és egyébként PC-s, de ez most mellékes) indie játékot a Studio MDHR szállítja, akiknek ez az első projektjük. A Cuphead zsenialitását elsősorban az 1930-as rajzfilmektől kölcsönvett megjelenítés adja, ami igazán egyedivé teszi az egyébként bossharcokra épülő „szaladj és lőjj” játékot. A sztori nem bonyolult, a címszereplő Cuphead elveszít egy fogadást az ördöggel, és végig kell küzdenie magát a pályákon, hogy visszafizesse tartozását. A buliba egy másik játékos is beszállhat, ha úgy adódik.

6. Ori and the Blind Forest (Várható megjelenés: 2015 eleje)

Kétségtelenül az egyik leggyönyörűbb platformer lesz az Ori and the Blind Forest, melyen egy kicsit érződik a Studio Ghibli hatása. A Moon Studios csapata eredetileg tavaly év végén tervezte kiadni, de végül úgy döntöttek, váratnak még egy kicsit minket. A játék főszereplője, Ori egy fehér őrangyal (vagy guardian spirit, szóval inkább „őrlélek„), akit a misztikus erdőben egy medveszerű lény nevel fel. Amikor anyját elrabolják, Ori kénytelen felkerekedni, és bár eleinte az ugráson kívül nem sok erővel bír, ahogy haladunk, úgy tesz szert egyre több képességre (segítőjével, Seinnel együtt), és úgy válik egyre erősebbé. Az idei év egyik legjobb játékélménye lehet.

7. Inside (Várható megjelenés: 2015 eleje)

Az Inside-dal kapcsolatban már annyi is elég, hogy a Limbo fejlesztői készítik. Az alapok is elég hasonlóak, egy kisfiút irányítunk, aki egy nem túl barátságos világban tart balról jobbra. Hogy mi célból, az még rejtély, de már a Limbóban sem tudtuk, pontosan miért küzdjük végig magunkat a halálos csapdákon, és miért próbálunk túljárni nyolclábú szőrös citromok eszén, mégis az utóbbi évek egyik legmaradandóbb játékélményét kaptuk. Minden, amit tudni lehet, ebben a trailerben van.

8. State of Decay: Year-One Survival Edition (Várható megjelenés: 2015. tavasz)

A State of Decay-t imádtuk, vagyis szerettük volna imádni, ha a rengeteg bug és az összességében vett kidolgozatlanság nem rontja el a legszebb pillanatokat. A játék sokat fejlődött a patch-eknek köszönhetően, de azért bőven volt, amit egy szimpla patch nem tudott volna megoldani. A fejlesztők most 1080p-ben, élesebb textúrákkal, részletesebben kidolgozott környezettel, új effektekkel, animációkkal, járművekkel, fegyverekkel, küldetésekkel, hősökkel, glitch-ek nélkül, a Breakdown és Lifeline DLC-kkel egy csomagban, azok legjobb újításait az alapjátékba és egymásba átszőve készítik el a felújított, dobozosan is forgalomba kerülő változatot Xbox One-ra és PC-re. Egyetlen dolog van, ami miatt mégsem lehet igazán teljes az örömünk: úgy néz ki, a páros játék most is kimarad, pedig már az eredeti is könyörgött érte.

9. Smite (Várható megjelenés: 2015)

Oké, hogy a League of Legends és a Dota 2 a MOBA műfaj urai, de a Smite a maga négymillió játékosával és több mint kétmilliós összdíjazású világbajnokságával szintén nem elhanyagolható. A játék már csak azért is különleges, mert ez lehet az első tényleg sikeres MOBA konzolon. Pár napja lehet jelentkezni az Xbox One-os bétára, és ha minden jól megy, még az év folyamán megjelenhet a teljes játék is. Izgalmas, meglátjuk, a konzolos játékosok nyitnak-e felé, vagy a MOBA-k megmaradnak a PC-seknek.

 

10. Fable Legends (Várható megjelenés: 2015)

Egyelőre maga a Microsoft és a Lionhead sem tudja, milyen irányban kellene folytatni a Fable sorozatot, de azért aktívan próbálkozik. A Fable Legends nagyon más lesz a korábbiaknál, a múltban játszódik, és most a többjátékos szórakozás van előtérben, ugyanis ez egy 4v1 multiplayer játék, mely bár egyedül is játszható, úgy valószínűleg nem annyira fun. Négy hős küzd meg egy gonosszal, a csapatnak feladatokat kell teljesítenie, a magányos ötödiknek pedig megakadályozni őket ebben, ahogy csak lehet. Előbbiek az akció, utóbbi a stratégia kedvelőinek megfelelő szerep.

+1. Fruit Ninja Kinect 2 (Várható megjelenés: 2015)

Továbbra is állítható (illetve egészen pontosan mi állítjuk), hogy a valaha volt legszórakoztatóbb Kinectes játék a Fruit Ninja Kinect. (Abban kiegyezem, hogy a Just Dance és a Dance Central sorozatok szorosan loholnak a nyomában.) Egyszerű, – többnyire – úgy működik, ahogy kell, és ha unjuk saját rekordjaink döntögetését, a kooperatív vagy kompetitív móddal órákon át el lehet szórakozni. A második részt egyelőre tényleg csak egy pillanat erejéig látuk felbukkanni, de ha az alábbi, lifelower nevű YouTube felhasználó által tavaly októberben feltöltött videó bármennyire valóságos (és bizony nagyon annak tűnik), a fejlesztők rengeteg új ötletet valósítottak meg. A videót azért kezeljétek fenntartásokkal, de az biztos, hogy a játék maga készül.

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a Phantom Dust reboottal, az új Gears of Warral vagy a Crackdownnal – nos, persze azokra is kíváncsiak vagyunk, de olyan keveset tudunk róluk, hogy nem merünk teljes biztonsággal az idei megjelenésben bízni. Betettük őket egy „Folyamatosan várjuk” cimkéjű fiókba, aztán majd előhúzzuk, ha eljön az idő. Ha máskor nem, majd jövő ilyenkor, de annak örülnénk a legjobban, ha nem kellene olyan sokat várni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)