Hirdetés

Az 5 legjobb olimpiai játék a sport ünnepére

|

Elkezdődött a 2016-os riói olimpia, mi pedig megnéztük, hogy milyen játékokkal érdemes kitölteni a két versenyszám közötti szüneteket.

Hirdetés

Megkezdődött a 2016-os riói olimpia, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező néhány hétben az egész világ a versenyekre fog fókuszálni. Tény, hogy az idei olimpia a szervezés szempontjából eddig nem éppen zökkenőmentes, viszont nekünk minden viszontagság ellenére megjött a kedvünk ahhoz, hogy kicsit körbenézzünk és összegyűjtsük, hogy eddig milyen játékok próbálták megörökíteni az olimpiai hangulatot.

Azért is jelent kihívást ez a lista, mert kifejezetten az olimpiai hangulatra épülő játékból nincs túl sok, de szerencsére van pár alkotás, amiről érdemes megemlékezni a sportok ünnepe kapcsán. 

Caveman Ughlympics

Az olimpiai játékokat általában az ókori Görögországból származtatjuk, viszont a Caveman Ughlympics fejlesztői szerint még messzebb kell visszamennünk az időben. A Commodore 64-re, MS-DOS-ra és NES-re is megjelent játék az őskorban értelmezte újra az eseményt, így léc helyett egy T-Rex fölött kell átugranunk, a kalapács helyett pedig egymást dobálhatjuk.

A hivatalos olimpiai játékok

Mivel egy nagy sporteseményről van szó, természetesen hivatalos játékok is készülnek minden eseményhez. Ezek már évek óta a Sega gondozásában jelentek meg, viszont hosszú idő óta először fog előfordulni, hogy a nyári olimpiához nem készül hivatalos adaptáció. Sajnos a legutóbbi fejlesztőt, a Sega ausztrál stúdióját időközben bezárták, ami nagy kár, mert egyébként a London 2012 és a Beijing 2008 sem volt rossz sportjáték.

Mario & Sonic at the Olympic Games

Ha az ember egy vezérigazgatói fejével gondolkodik, akkor két népszerű licensz összekombinálása kihagyhatatlan lehetőségnek tűnik. Mario és Sonic a játékvilág legismertebb figurái közé tartoznak, szóval tökéletesen adja magát, hogy a két kabala az olimpiából is kivegye a részét. A játék azóta már sorozattá nőtte ki magát és habár hivatalos olimpiai játék már egy ideje nem jelent meg, Mario és Sonic kitartóan viszik tovább a fáklyát. Az utóbbi részben már nem olyan fényesen tündökölve, de azért még mindig büszkén.

Summer Games-sorozat

Nem csak modern sikerekről beszélhetünk, hiszen az 1984-es Summer Games annyira jól sikerült, hogy egy folytatást és egy, a téli olimpiáról mintázott kiadást is megélt, ráadásul a Commodore 64-től kezdve a ZX Spectrumon keresztül szinte minden akkori otthoni számítógépre megjelent, és mindannyian zseniális alkotásként emlékszünk rá vissza.

DecAthlete

A Sega a hivatalos és a Mario nevével fémjelzett olimpiai játékok fejlesztéséből is kivette a részét, de nem tehette volna ezt meg, ha ne lenne már előzetes tapasztalata a témában. A DecAthlete eredetileg játéktermi játék volt, de később 1995-ben a Sega Saturnra is megjelent és a platform hányatott sorsa ellenére meglepően jól teljesített.

Természetesen ez csak a felsorolás csak a mi véleményünket tükrözi, szóval nyugodtan írjátok meg nekünk egy hozzászólásban, hogy szerintetek melyik játéknak lenne még helye ezen a listán!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)