Hirdetés

Mindig csak az erőszak - top 5 legjobban várt verekedős játék

|

Új Mortal Kombat, új Street Fighter, új Tekken; 2015 a verekedős játékok műfajában is egy izgalmas év lesz. Olvassátok el listánkat arról, hogy melyik ötöt (plusz egyet) várjuk mi a legjobban.

Hirdetés

Miközben összeállítottuk toplistáinkat, folyamatosan ötleteltünk azon, hogy milyen műfajokról, kategóriákról érdemes még írni. Néhány kiesett a túl kevés érdekes cím miatt, viszont egy általában elhanyagolt, de összességében nagyon népszerű, többmilliós stabil rajongótáborral rendelkező műfaj repertoárjába idén a szokottnál több nagy esélyes kerül fel; ez pedig nem más, mint a verekedős játékok műfaja. Azért ide is besurrant egy remaster, mellette pedig főleg folytatásokat kapunk, de ezek mindegyike elég izgalmas ahhoz, hogy bekerüljön a Top 5-be – még ha van is köztük olyan, ami idén hozzánk nagy eséllyel nem jut el. Jöjjön most 2015 top 5 legjobban várt verekedős játéka, plusz egy, melynek megjelenése már igazán esedékes.

Mortal Kombat X (Megjelenés: 2015. április 14. Platformok: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

Bár a lista elemei nincsenek sorbarendezve, egyértelmű, hogy a Mortal Kombat X-szel kell kezdeni. Alig több mint két hónap választ el minket a megjelenéstől, Ed Boon és a NetherRealm megállás nélkül szórja a bejelentéseket, trailereket, de még mindig nem láttunk mindent. Eddig 14 karaktert ismerünk, de jónéhány még hátra van, újak és visszatérők egyaránt, valamint az eddigi -alityk (Fatality, Babality, stb.) mellé egy újat is ígérnek, melynek leleplezése szintén várat magára. Ez lesz minden idők legtartalmasabb, leglátványosabb, és alighanem legbrutálisabb Mortal Kombat játéka; nem győzzük már kivárni.

Tekken 7 (Megjelenés: 2015. február 18. Platformok: Árkád játékgép)

A Tekken 7 egy kicsit kilóg a többi közül, ugyanis február 18-án csak Japánban, csak limitált számban, és csak árkád játékgép formájában lesz elérhető. Ugyanakkor megvan az esély, hogy az Unreal Engine 4 hajtotta játék idővel Európába is eljusson, ha nem is most, talán az év végén, amire már csak azért is számíthatunk, mert egy évvel ezelőtt a sorozat producere, Katsuhiro Harada azt nyilatkozta, hogy a sorozat új részénél a PlayStation a fő platform, és szívesen látná azt PlayStation 4-en. Az úriember egy sokkal sötétebb sztorit ígért, mely lezárja a Mishima klán történetét és megválaszolja az eddig megválaszolatlan kérdéseket. Eddig négy új harcosról tudunk, az egyik, Shaheen egy fejkendős arab, talán a legkülönlegesebb és legváratlanabb a csapatban.

Dead or Alive 5: Last Round (Megjelenés: 2015. február 20. (konzolok) és március 30. (PC) Platformok: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

A Team Ninja még egyszer nekifut az eddig már két alkalommal megjelent Dead or Alive 5-nek, viszont a Last Round tényleg az utolsó próbálkozás lesz. A játék ezen kiadása minden eddig megjelent DLC-t, karaktert, öltözéket, pályát tartalmaz, ráadásul két új harcos is csatlakozik, így ez a valaha volt legnagyobb Dead or Alive epizód. PS4-en és Xbox One-on egy Core Fighters alcímű változatot ingyen ki tudunk majd próbálni, ebben Kasumi, Ayane, Hayate és Hayabusa játszhatóak (illetve Xbox One-on még négy további karakter), mindenki mást 4 dollárnak megfelelő összegért oldhatunk fel. A Dead or Alive 5: Last Round megjelenése már csak azért is fontos, mert ez lesz az első olyan DoA, ami PC-re is megjelenik (nem számítva a kérészéletű Dead or Alive Online-t).

Dragon Ball Xenoverse (Megjelenés: 2015. február 27. Platformok: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

Az utóbbi évek Dragon Ball játékai nem találtak be, sőt, utoljára a 2008-as, Nintendo DS-re megjelent Dragon Ball: Origins tudott 75-ös Metacritic átlag fölé jutni. Valahogy még nem sikerült megalkotni a tökéletes DB-játék receptjét, de ha már a jogok a Bandai Namco kezében vannak, a kiadó időről időre igyekszik valamit kezdeni vele. A Xenoverse egy 3 dimenzióban bejárható, rombolható környezetben játszódó verekedős játék, melyben levegőben, földön, és akár a víz alatt is harcolhatunk. Bejárhatjuk a Föld számos pontját, valamint egy új várost, Toki-Toki Cityt, ami a játékos által megalkotott, részletesen testreszabható új karakter otthona, és ahol kooperatív, időutazós küldetéseket teljesíthetünk más játékosokkal karöltve. Egyelőre izgalmas, aztán meglátjuk, nyújt-e majd eleget.

 

Street Fighter V (Megjelenés: 2015 Platformok: PC, PlayStation 4)

A Capcom kihajtotta a Street Fighter IV-ből, amit lehetett, ideje áttérni a következő fejezetre. A Street Fighter V-ről három dolgot tudunk: Unreal Engine 4-et használ, PlayStation 4-re és PC-re jön, illetve támogatja a cross-platform játékot, azaz a PlayStation 4-esek a PC-sek ellen játszhatnak, és fordítva. Három karakter, Ryu, Chun-Li és Charlie Nash biztosan viszszatérnek, de a felhozatal többi szereplőjét még nem mutatták be. További bejelentések a következő hónapokban várhatóak, de már maga a tudat, hogy jön, és hogy a fenti tulajdonságokkal rendelkezik, vágyakozással tölt el minket.

 

(+1) Tekken X Street Fighter (Megjelenés: 2015. Vagy talán soha. Platformok: N/A)

A Capcom és a Bandani Namco 2010-ben megállapodást kötöttek, hogy két játékban eresztik egymásnak a Tekken és Street Fighter univerzumok harcosait. Az egyik játék az egyik széria stílusában, a másik a másikéban készül. A Capcom tartotta is a szavát, 2012-ben megjelent a Street Fighter X Tekken, ami bár a kritikusok és a játékosok szívét megnyerte, eladásokban nem hozta az elvártat, és talán ezért nem sürgeti a Bandai Namco a Tekken X Street Fighter kiadását. Öt éve várunk, időnként megerősítik, hogy persze, még létezik a projekt, Harada 2014-ben azt nyilatkozta, hogy a Bandai Namco csak a megfelelő alkalomra vár, de hogy ez az alkalom mikor jön el, az jó kérdés. Idén januári információk szerint 40 ember dolgozik rajta, úgyhogy akár idén is megjelenhet, de a helyetekben nem állnánk addig fél lábon.
 

Mint látjátok, majdnem minden nagyobb verekedősjáték-franchise frissül idén, úgyhogy a műfaj rajongói maximálisan ki lesznek szolgálva. Írjátok meg kommentben, hogy ti melyiket várjátok (azt is, ha esetleg egy olyat, ami nem került fel a listára), és nézzétek meg további toplistáinkat 2015 legjobban várt játékairól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)