Hirdetés

Torment: Tides of Numenera - Chris Avellone és Patrick Rothfuss a csapatban

|

Már rég összejött a pénz a Planescape: Torment szellemi örökösének fejlesztésére a Kickstarteren - de további pénzért két elismert író is csatlakozik: Patrick Rothfuss és Chris Avellone.

Hirdetés

Ha esetleg sem a játék, sem a két név nem mond az égvilágon semmit, nem kell pánikba esni, íme a segítség. A Planescape: Torment minden idők egyik legjobb szerepjátéka, mély történetével és emlékezetes karaktereivel teljesen elbűvölte a történetközpontú játékok rajongóit. A Baldur's Gate és az Icewind Dale játékok motorját használó RPG sajnos nem hozott akkora anyagi sikert, hogy a kiadók bevállalják a folytatást: a fejlesztők ezért a Kickstarter támogatóihoz fordultak. A Torment: Tides of Numenera azonnali siker lett.

Chris Avellone nevéhez fűződnek olyan játékok párbeszédei és történetei, mint a Fallout 2, Fallout: New Vegas, Icewind Dale I-II, Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Nights 2, stb. Ha az adományozott összeg eléri a 3,5 millió dollárt, ez a legendás játékíró időt szakít arra, hogy besegítsen a Torment megírásának folyamatába. Már így is két támogatott játékon dolgozik: a Project Eternity és a Wasteland 2 egyaránt sikeres Kickstarter-projektként valósulhattak meg.

Egy kicsit kisebb, 3,25 milliós támogatottságnál pedig nem más száll be az írásba, mint a New York Times bestseller-lista élére jutott fantasy-író, Patrick Rothfuss. Ugyan hazánkban ő még csak mostanában kezd ismert lenni a fantasy-rajongók között, világszerte milliók várják nagyszerű trilógiájának harmadik részét. Rothfuss egy blogbejegyzésben értesítette rajongóit, hogy kölcsönös megegyezésre jutott a Torment fejlesztőivel, és úgy döntött, beszáll ő is. Az író eddigi két könyve, A Szél neve és A bölcs ember félelme egy olyan, kalandoktól visszavonult kocsmáros életét meséli el, aki ifjúkorában akadémiai szinten tanulta a mágiát, csodálatos zenét szerzett, tragikus szerelmes volt, és egy ősi, sötét rejtély után nyomozott. Rothfuss azt nyilatkozta, ha minden jól megy, ez a hozzájárulása elősegítheti, hogy könyveiből is játékot fejleszthessen.

Jelenlegi állás szerint a Torment: Tides of Numenera Kickstarter-kezdeménye már majdnem elérte a 3 milliós támogatást, és eddig rengeteg veterán játékfejlesztőt, támogatót és művészt sikerült megnyerni. Ennyi nagyszerű név egy ilyen hatalmas múltú játék utódjának fejlesztésében? Vegyétek el a pénzem! Most!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)