Hirdetés

Történelmi pillanat: konzolokra jön az Age of Empires sorozat

|

Meglepő bejelentést tett az Age of Empires franchise-t gondozó World's Edge.

Hirdetés

Egy ideje már pletykálták az Xbox Studioshoz közeli forrásokkal, bennfentes információkkal rendelkező újságírók és szivárogtatók, hogy az Age of Empires életében rövidesen bekövetkezik, amire eddig még nem volt példa: nevezetesen az, hogy konzolokra látogat. A szóbeszédet aztán egy olyan megerősítés követte, amelyben keveseknek volt okuk kételkedni: mind az amerikai ESRB, mind pedig az európai PEGI besorolta az Age of Empires II konzolos változatát.

Az első rész megjelenésének 25. évfordulója alkalmából tartott stream során aztán valóban elérkezett a nagy pillanat, a World's Edge bejelentette az Age of Empires II: Definitive Editiont Xbox One-ra, valamint Xbox Series X-re és Series S-re is. És ezzel még nem lőtte el minden puskaporát.

Hirdetés

Csatlakozni fog ugyanis hozzá az Age of Empires IV is valamikor 2023 folyamán. Ami a második részt illeti, az 2023. január 31-én jelenik majd meg. Természetesen mindkettővel ingyen játszhatnak majd az Xbox Game Pass-előfizetők. Hogy az Age of Empires: Definitive Edition és Age of Empires III: Defititive Edition miért maradt ki, azt nem tudni, ahogy arról sem adott tájékoztatást még a World's Egde, hogy esetleg később készülnek-e ezekből az epizódokból is xboxos verziók.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)