Hirdetés

Total War: Warhammer II - Rise of the Tomb Kings teszt - sötét erők ébredése

|

A Total War: Warhammer második részének múmiás kiegészítője még több újdonságot hozott a rajongóknak.

Hirdetés

Folyamatosan jön a tartalom a Total War: Warhammer második felvonásához, ráadásul egészen minőségi kiegészítőkhöz juthattak hozzá az utóbbi időben azok, akik beruháztak mindkét részre. Most konkrétan az ingyenes Mortal Empires kiegészítőre gondolok, amelynek segítségével fantasyköntösbe burkolt világháborút játszhatunk a régi és az új világban. Az igazi rajongók azonban nem elégednek meg ennyi újdonsággal, nekik készült a Rise of the Tomb Kings fizetős kiegészítő.

Hirdetés

Porból lettünk, porrá leszünk

A Tomb Kings frakció az ősi egyiptomi civilizációkra épít: múmiák, csontvázak, harci szekerek, kígyóharcosok, szfinxek és hatalmas animált kőszobrok alkotják a hadsereg gerincét. Az igazat megvallva az eddigi fajok közül a vámpírokat favorizáltam, de az egyiptomiak megjelenése felborította az eddigi egyensúlyt. Óriási előnyük a néhai sivataglakóknak, hogy teljesen ingyen toborozhatnak egységeket, és még zsoldot sem kell adniuk az élőhalott teremtményeknek. Ez így első hallásra talán erősnek tűnik, de a CA fejlesztői gondoskodtak arról, hogy emiatt ne legyenek előnyben. Első körben korlátozták a toborozható hadtestek számát. A mezei csontvázakból persze végtelen mennyiséget feléleszthetünk, de az erősebb egységekből már csak akkor tudunk többet összegyűjteni, ha megfelelő katonai épületeket építünk. Ez nem is lenne annyira nagy kunszt, viszont alaposan visszavágták a bejövő pénzmennyiséget; épületeink messze nem termelnek annyi bevételt, mint a többi fajnál, szóval nagyon okosan kell trükköznünk a gazdasággal, hogy jusson mindenre fedezet.

Kifejezetten ötletesen oldották meg a kutatás-fejlesztést, ez talán az egyik kedvenc részem a kiegészítőben. Ősi dinasztiákat, technológiát és legendás hadvezéreket éleszthetünk fel idővel, ami elég sokat segíthet céljaink elérésében.

Ide nekem a piramist!

A fáraókat egyáltalán nem érdekli a mágikus Vortex körüli kavarás, ők a híres fekete piramis hatalmát akarják megszerezni. Ehhez azonban össze kell gyűjteniük néhány varázskönyvet, nagyjából erről szól az ő történetük. Jó látni, hogy egy kicsit elrugaszkodtak az eredeti felállástól, az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a századik kör után ez a sztori is ellaposodik. Valahogy a játék nem képes fenntartani az érdeklődést a hadjárat végéig, ami nagyon nagy negatívum még akkor is, ha a csaták egészen látványosak és izgalmasak. Az új hadjáratban az összes kétesélyes küzdelmet kézzel játszottam le; el lehet képzelni, mennyi időt vitt el mindez. Mondanom sem kell, hogy megéri manuálisan levezényelni az ütközeteket, a mesterséges intelligencia egyelőre még nem tud olyan ügyesen taktikázni, mint az emberi agy. Bevethetünk egy új, érdekes játéktechnikai újítást is, nevezetesen a szörnyidézést. Ehhez viszont az kell, hogy elegendő harcos essen el a csatában, csak ezután hívhatjuk elő meg a semmiből ezeket a félelmet nem ismerő szörnyeket. Imádom ezt az új lehetőséget; nincs is annál szebb, mint amikor a biztonságos távolból putyogtató íjászok mellett hirtelen megjelenik a homokból néhány élőhalott rémség, és nekilátnak megtizedelni soraikat.

A Rise of the Tomb Kings közel hatezer forintba kerül, és ha azt vesszük, hogy ezért mindössze egyetlen új fajjal kell megelégednünk, akkor bizony azt kell mondanunk, hogy ár-érték arányban nem az évszázad üzlete. Ettől eltekintve azonban kifejezetten jó és élvezetes hadjáratot kapunk egy olyan civilizációval, amely élesen elkülönül a többitől, és egészen más játékélményt kínál. Az új frakciók közül nekem ezek a poros múmiák a kedvenceim jelen pillanatban, érdemes tenni velük egy próbát.

Total War: Warhammer II - Rise of the Tomb Kings
Nem porhintés.
Ami tetszett
  • Izgalmas frakció
  • Új játékelemek
  • Erős kampány
Ami nem tetszett
  • Rossz ár-érték arány
  • Grind a vége
  • Borzasztó időigényes
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)