Hirdetés

Tovább bénáznak az EA forráskódokkal visszaélő hackerek, senki nem akar fizetni nekik

|

A FIFA 21 és a Frostbite Engine forráskódját eltulajdonító hackerek egyre kétségbeesettebben próbálnak pénzt csinálni az egészből, de csak nem akar összejönni.

Hirdetés

Még nagyjából az év elején hackereknek sikerült megszereznie a Cyberpunk 2077 és más CD Projekt Red játékok forráskódját, amit nem sokkal később igen nagy összegekért el is tudtak adni egyelőre ismeretlen harmadik feleknek.

Érthető, hogy ezen felbuzdulva más hacker csoportoknak is megjött a kedve ahhoz, hogy nagy játékfejlesztő cégeket zsaroljanak meg, de egyelőre úgy néz ki, hogy a hackerek élete sem olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről nézve tűnik.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy hackerek egy csoportja megszerezte a FIFA 21 és a Frostbite Engine (ez az a motor, ami a Battlefield játékokat is hajtja) forráskódját, természetesen pénzszerzés céljával.

Hirdetés

A csapat először magát az Electronic Artsot próbáltam megzsarolni, de a céget nem igazán hatották meg a fenyegetések és határozottan kijelentették, hogy nem fognak semmilyen formában együttműködni a hackerekkel.

Egy fokkal okosabb csoport itt már valószínűleg felismerte volna, hogy nem a saját súlycsoportjában játszik, de a támadók nem akarták ilyen könnyen feladni és megkeresték a Vice magazin tech rovatát, hogy juttassák el a váltságdíjat követelő üzenetet az EA-hez, különben elkezdik közzétenni a fájlokat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ugyan bebizonyították, hogy nem a levegőbe beszélnek és el is küldtek a magazinnak néhány mintát az ellopott adatokból, de a Motherboard szerkesztősége ennek ellenére is elutasította a hackerek követelését, akik így ismételten pofára estek.

Nézni is rossz ezt a kapálózást, de ugyanakkor inkább örülhetünk annak, hogy egyelőre nem tudtak igazán kárt okozni senkinek (és reméljük, ez így is marad).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)