Hirdetés

További felvásárlásokra készül a PlayStation

|

A PlayStation elnöke szerint nincs megállás.

Hirdetés

Elképesztő mozgolódások vannak ez elmúlt időszakban a videojáték-iparban. A legnagyobb bombát talán a Microsoft és az Xbox divízió dobta le, mikor bejelentették, hogy felvásárolják az Activision-Blizzardot (ez egyébként a közelmúltban veszélybe került), néhány nappal ezelőtt pedig arról hallottunk, hogy a Detroit: Become Human fejlesztője is elköteleződhet.

Persze a Sony sem ül a babérjain, 2021-ben felvásárolták egyebek mellett a Valkyrie Entertainmentet, a Housemarque-t és a Nixxes csapatát is, továbbá 200 millió dollárral támogatták meg a Fortnite-ot is fejlesztő Epic Games-t.

Hirdetés

A PlayStationnél 2022-ben sem fognak unatkozni és csupán élvezni a jelenlegi piaci helyzetüket. Március végén például a Sony végre leleplezte az Xbox Game Pass ellen csatába induló, felfrissített PlayStation Plus előfizetéseket, amikkel régi idők klasszikusait is újra elővehetjük.

Amit kiderült, ez azonban csak a kezdet volt. A PlayStation Podcastben Jim Ryan, a PlayStation elnöke elmondta, miután az idén már a PlayStation-család tagjaként üdvözölték a Bungie csapatát és a Jade Raymond által vezetett Haven Studios-t, további felvásárlások várhatóak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt már korábban is hallottuk, hogy a Sony-nak bőven van még pénze felvásárlásokra, ezt azonban most Ryan konkretizálta kicsit a PlayStation Podcast hallgatóinak:

"Felvásárlásokkal fogunk tovább növekedni. 2021-ben öt stúdiót vásároltunk fel. [...] Még többet tervezünk a jövőben."

Ryan azt mondta, a Sony nagyobb és még jobb játékokat akar készíteni, amik remek narratívával rendelkeznek, szerinte ugyanis ez és a klasszikus fizetős modell viszi előre a piacot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)