Hirdetés

További infók a BF2142-es spyware botrányról

|

Az IGA Worldwide nevű cég specializálodott a játékokon belüli reklámra és ők helyezték el azt a szoftvert a BF2142-ben (az EA-val együttműködve), amelyik a felhasználó IP-jét logolja - nyilatkozott Justin Townsend, a cég ügyvezetője.

Hirdetés

Ez a kis játékba épített spyware állítólag a személyes információidat nem tárolja, pusztán az IP-det veszi le, hogy beazonosítsa, a Föld melyik tájékán nyomulsz a játékkal, ezáltal speciális helyi reklámokat tolva az arcodba. Hogy ez pontosan mennyire lesz országokra is lebontva, tehát mondjuk 2142-ben a virtuális jövőben hirtelen találkozol-e az egyik ingame hírdetőtáblán egy Országos Takarékpénztár, vagy Béres Alexandra egyik fitness DVD-jének reklámával, arra nem tért ki Townsend. Állítólag az elsődleges szempont az, hogy az amerikai játékosok ne lássanak európai reklámokat.
A reklámokat egyébként Townsend feltétlenül szükségesnek tartja. "Ha a játékosok tudnák, hogy milyen fájdalmas üzleti megoldásokat kell alkalmazniuk a kiadóknak, akkor egyetértenének a reklámokkal. Ha ugyanannyi minőségi játékot akarnak, akkor szükség van alternatív bevételekre..." Hmm... ez részben érthető, de azért reméljük, hogy ez nem jelenti majd azt, hogy a WoW-ban, vagy a Fable

2-ben egyszer csak egy OK OB tamponreklámmal találjuk majd szembe magunkat...
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)