Hirdetés

További klasszikusokat is tartogat a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1

|

Az már biztos, hogy a sorozat első három része helyet fog kapni a Master Collection első felvonásában, de a Konami weboldala szerint további meglepetések is belefértek a csomagba.

Hirdetés

Hiába a Metal Gear Solid minden idők egyik legismertebb videojátékos sorozata, nehéz helyzetben van az, aki most szeretné bepótolni az eredeti trilógiát: az előző konzolgenerációra egyedül az ötödik rész jelent meg, a negyedik mindig is kizárólag PlayStation 3-on volt elérhető, míg az első három epizódot vagy a PS3-as HD kollekcióban, vagy pedig az eredeti hardvereken érhetjük el.

Szerencsére ez hamarosan megváltozik, ugyanis nem csak a harmadik rész remake-je készül a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater formájában, hanem egy újabb kollekció is érkezik, ami modern platformokra hozzá el a klasszikus trilógiát.

Hirdetés

A Konami weboldalán ez az információ már most is fel van tüntetve, azonban a leírás szerint lesz még valami a kollekcióban és míg a kiadó láthatólag még nem akarja lelőni a poént, a PlayStation Store megelőzte őket és leleplezte a titkot a gyűjtemény hivatalos oldalán.

A leírásból kiderül, hogy a hiányzó darabok a Metal Gear 1 és Metal Gear 2: Solid Snake, amelyek még a Metal Gear Solid első része előtt játszódnak és nem a PlayStationön, hanem a Japánban népszerű MSX számítógépen jelentek meg 1987-ben és 1990-ben. Ezek még felülnézetes játékok voltak, de a lopakodás már itt is kulcsszerepet játszott, valamint a történetük is miatt is lényegesek, hiszen a Metal Gear Solid előzményeként szolgálnak.

A Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 pontos megjelenési dátumát még nem tudjuk, de a Konami elárulta, hogy a "legújabb platformokra" érkezik, szóval nagy valószínűséggel PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC-s verzió is készülni fog.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)