Hirdetés

Továbbra sem lesz Blu-ray az Xbox konzolokban

|

A formátum háborúz megnyerte ugyan a Blu-ray, a Microsoft mégsem hajlandó lejátszót szerelni konzoljába.

Hirdetés

Rögtön három érvet is felsorolt a konzolokkal és kiegészítőikkel foglalkozó részleg fejese Robbie Bach, miért is nem lesz Blu-ray lejátszó az Xbox 360-ban. Elsőként megemlítette, hogy a közvélemény-kutatások szerint az igény igen alacsony. A számtalan újítás közül, melyet a felhasználók látni szeretnének kedvenc konzoljukban, nagyon alacsony helyen van a Blu-ray lejátszó. Másodsorban nem kérhetik meg a játékokat kiadó cégeket, hogy ezután Blu-ray lemezre dolgozzanak, hiszen az drágább, mint a DVD, arról nem is beszélve, hogy az eddig eladott 28 millió Xbox akkor nem is tudná lejátszani az új programokat. Harmadsorban, maga a lejátszó is igen drága jelenleg, és nem tartaná jó ötletnek, egy olyan megoldás beépítését a konzolba, ami megemeli a készülék árát. Nagyjából igaza is van az úrnak, kérdés, hogy ez lenne-e a helyzet akkor is, ha véletlenül nem a Blu-ray, hanem a Microsoft által favorizált HD-DVD nyerte volna a háborút...

Nem, nem és nem...hányszor mondjam még?

xboxblu.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)