Hirdetés

Toxikus vezetési stílusa miatt vonult háttérbe a Gone Home fejlesztőjének társalapítója

|

Beszédes eset bizonyítja, hogy nem csak az Activision Blizzardhoz hasonló mamutoknál lehetnek gondok a munkahelyi légkörrel.

Hirdetés

Az Activision Blizzard mérgező, nőket diszkrimináló munkahelyi légköre miatt kialakult botránnyal minden bizonnyal az eddiginél is nagyobb figyelmet kapnak majd a fejlesztőstúdiók belső problémái.

A Polygon nemrég a 2014-es Gone Home és a 2017-es Tacoma fejlesztőjéről, az oregoni Fullbrightról közölt egy beszámolót, melyből kiderül, hogy a kis független stúdiónál is komoly feszültségeket okoz az egyik társalapító, a csapat arcának számító Steve Gaynor vezetési stílusa, akit ezért néhány hónapja háttérbe toltak.

Hirdetés

A leleplező cikket megelőzve a stúdió a készülő játéka, az Open Roads Twitter-fiókján osztott meg egy bejegyzést, mely szerint elkötelezettek az egészséges és együttműködő munkahely létrehozása mellett, ezért Gaynor már nem tölt be vezető szerepet a csapatban. A társalapító korábban kreatív szempontból és a mindennapi feladatok szintjén is dirigálta a projektet, de már csak az írói feladatokat látja el.

Ebből az olvasó csak annyira következtethetne, hogy a társalapító vezetése alatt volt valami gond a munkahelyi légkörrel, ezért most háttérbe tolták, a Polygon beszámolója viszont feltárja az ügy részleteit.

A cikk szerint Gaynort még márciusban fokozták le, mivel az Open Roads munkálatainak 2019-es elkezdése óta 15 dolgozó hagyta el a csapatot, többek közt az ő vezetési stílusa miatt. A híroldal 12 egykori fejlesztővel vette fel a kapcsolatot, akik elmondták, hogy döntésükben "legalább részben" szerepet játszott Gaynor viselkedése, ami különösen a nőkkel szemben volt problémás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Polygon által elért 12 távozóból 10-en nők. Egy korábban magas pozíciót betöltő megszólaló például egy "gonosz középiskolás lány" viselkedéséhez hasonlította Gaynor mérgező vezetési stílusát. A társalapító állítólag rendszeresen kinevette a neki nem tetsző véleményeket, és előszeretettel alázta meg az alkalmazottakat mások előtt.

Steve Gaynor és a Fullbright többi társalapítója a 2014-es GDCA-n. Forrás: Wikipedia

Fontos megjegyezni, hogy egyetlen nyilatkozó sem tapasztalt szexuális zaklatást, vagy nyílt szexizmust, ehelyett túlzott irányításról és a nőket megtörő "mikroagressziókról" beszéltek.

A beszámoló szerint a Fullbright és a projektet finanszírozó Annapurna Interactive állítólag tettek lépéseket arra, hogy finomítsák Gaynor módszereit, ám ezek végül kudarcot vallottak, s így hozták meg a tavaszi döntést a lefokozásáról. Távozásról azonban szó sincs, az írói feladatok révén továbbra is a 20-ról kb. 6 fősre apadt csapat tagja maradt.

A hír kapcsán maga Gaynor is eljuttatott egy közleményt a Polygonhoz, melyben megerősítette, hogy a visszavonulása korábban történt, valamint bocsánatot kért az embereket bántó vezetési stílusa miatt. A szöveg szerint jelenleg egy tanácsadóval igyekszik fejleszteni magát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)